изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:27 EEST
ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ИЗПРЕВАРИ НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА    
ОбществоРезултатите от реализацията на проект "Шанс за кариерно развитие на деца, застрашени от отпадане от училищната образователна система" на община Добричка бяха представени на пресконференция.


Проектът изпреварва национален проект, посочи Павел Павлов от "Авангард консултинг". Той сподели, че се очаква през есента се в национален мащаб да бъде обявена национална инициатива, която ще има за цел изграждането на система за професионално ориентиране.
Проектът на община Добричка бе реализиран в партньорство с училищата в селата Победа, Хитово и Смолница и бе на стойност 123 234 лева. Той започна на 21 октомври м. г. и ще приключи на 21 юни. Проектът обхвана учениците от 5 до 8 клас от 5 до 8 клас от всички училища - общо 808, и техните родители. Сред дейностите бяха семинари с директори на училища, с родители и учители, провеждане на изследване за харесваните от учениците професии, панаир на професиите, организиране на групи за професионално ориентиране и запознаване с професиите и др. Проучване сочи, че през учебната 2007-2008 година отпадналите от училище деца са били 171, през 2008-2009 година - 94, а през първия срок на настоящата - 51 деца, съобщи координаторът на проекта и зам.-кмет Гюлхан Вейсал. Според друго проучване, учениците от община Добричка не харесват професии, които изискват завършването на висше образование - като лекари, учители. Те не желаят да работят и като строители. Най-предпочитани са професиите на фризьорите, сервитьорите и спортистите - най-вече футболисти.
НДТ
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ИЗПРЕВАРИ НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди