изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:47 EEST
ПАРТИЯТА НА А. ТОМОВ ТРЪГВА КЪМ ИЗБОРИ    
Политика Според него, Конституцията ни не позволява на президента да се ангажира с политически проект. Тежка година предрече лидерът на Българска социалдемокрация Александър Томов. Вчера той бе в Добрич. Очакванията му са, че дефицитът в държавния бюджет ще е малко над 4 %. „Действително сме много по-добре от Гърция като фиск, но нашите хора са 3-4 пъти по-бедни от гърците”, подчерта той

. И добави, че около 40-42 процента от всички фирми са неплатежоспособни, което е закономерен резултат от една провалена индустриална политика. А. Томов подчерта, че у нас загинаха предприятията от социализма, както и приватизираните. На практика ние трябва да градим нова икономика. Затова за нас сега ситуацията е двойно по-тежка. Не сме излезли от кризата. Очаквам, че догодина постепенно ще можем да се измъкнем, ако няма катаклизми, каза той. Симпатизира на правителството за борбата му за възстановяване на българската държавност, за намаляване на бюрокрацията и корупцията, но счита, че са нужни допълнителни мерки в икономическата област.
Запитан за мнението му за вицепремиера Симеон Дянков, Александър Томов, обясни, че в ситуацията, в която се намира България,  доброто е, че С. Дянков е консервативен. Според него, единственото  спасение за България е ограничаване на държавните разходи, силно свиване на бюрокрацията и концентриране на ресурс в зони, които позволяват бързо връщане на парите и откриване на нови работни места. „Ако беше продължила политиката на Орешарски-Доган, щяхме да стигнем до гръцкия вариант”, заяви А. Томов, който е макроикономист.
Той добави, че не му е симпатичен фактът, че се обръща толкова малко внимание на тежкото състояние на средните и дребни фирми. Забавените плащания на държавния дълг към фирмите са довели, според него, до малкото приходи в бюджета. Като минус на управляващите, А. Томов посочи, че ГЕРБ са подценили дупката, която остави правителството на Сергей Станишев, а всъщност пробойната е колосална и е около 5,2 милиарда лева. Според А. Томов Европейската комисия ще ни критикува, че страната ни отива към актуализиране на бюджета без това да е съгласувано и с 6 месеца закъснение.
Във връзка с идеите за нов политически ляв проект на президента, Александър Томов, който е и автор на съвременната българска Конституция, коментира, че Закон №1 на България не позволява на българския президент нито пряко, нито косвено, да се занимава с партийна дейност и да има партийни пристрастия. И така до февруари 2012 г., когато Г. Първанов ще предаде поста. Според А. Томов, ако Г. Първанов се ангажира дори косвено с подобен проект, той ще принизи своето президентстване и финала на осемте си години във властта. Ако стане страна, ще загуби и самият той. Според лидера на БСД, недоволните в БСП от Станишев виждат Г. Първанов в ролята на анестезиолог, който трябва да реанимира една умираща партия. Той припомни, че у нас нито един президент – нито Желю Желев, нито Петър Стоянов, не са успявали след президентстването. 
Партия „Българска социалдемокрация” започва подготовка за местните избори догодина, съобщи още А. Томов. И заяви, че категорично отхвърлят каквито и да е съюзи с БСП, които са главния виновник за неудачния преходен период. „БСП е главния и единствен виновник за сегашната криза в българската левица. Ние ще работим за обединяване на левицата, но не както тройната коалиция. Предвиждам сериозни политически битки”, заяви още А. Томов.  Според него, вече е ясно, че изборите за президент и местните избори ще са в един ден. Така местните избори ще имат национален привкус. Партията със сигурност ще се яви с ясна цел на изборите, а именно БСП да не е с основна позиция в лявото пространство.
 


Сходни връзки

ПАРТИЯТА НА А. ТОМОВ ТРЪГВА КЪМ ИЗБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди