изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:50 EET
МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ ЗА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ    
НовиниМасирани проверки за законосъобразност при възникване на трудовите правоотношения  на работниците и служителите започнаха трудовите инспектори от вчера, съобщиха от Главна инспекция по труда.

Акцията е мярка на правителството срещу „сивата икономика", обясняват оттам.
Основно ще се проверява наличието на писмено сключени трудови договори, изпратено от работодателя уведомление до териториалното поделение на Националната агенция за приходите за сключения договор и връчено на работника или служителя копие от уведомлението до НАП са основният предмет на инспектирането. Целта на масираните проверки е намаляване на работещите без трудови договори, затова се обхващат всички икономически дейности на територията на цялата страна. Там, където са констатирани нарушения, ще бъдат извършени повторни проверки с приоритет наличие на трудови договори и заплащане на труда на работещите.
 


Сходни връзки

МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ ЗА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ ЗА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ
Автор: Anonymous да 2010-06-18 @ 20:26 EEST
Хах! Това е поредната кьорфишек акция! Ако искаха да разкрият действително некоректните работодатели, да бяха го направили отдавна. Да бяха започнали с една акция по "жълтите плочки" и да видят как работодатели назначават продавачи по магазините на половин работен ден, а всъщност се работи по 9-10 часа за 250-300 лв. Да не говорим за работа в почивните дни, за липсата на отпуски, за укриването на реално осъществени продажби...Същото е и по заведенията. Измамна държава!
МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ ЗА ТРУДОВИ ДОГОВОРИ
Автор: Anonymous да 2010-06-19 @ 11:33 EEST

Я кожете, защо след като профилактичният преглед при личния лекар е задължителен веднъж годишно, защо работодателите трябва да правят прегледи по линия на т.нар. "трудова медицина"? Може би защото фирмите за "трудова медицина" трябва да живеят все пак от нещо, макар че то се прави на цена под 10 лв. за човек при личния лекар?

Егаси държавата - където и да бръкнеш, все на гнило мирише. Ако има някой, който пръстите му да не са в някоя далавера, то сигурно няма завършен осми клас. :-)))))))))))))))))))))))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди