изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:30 EET
Юри Галев и криминалните хроники    
Новини
Името на култовия самоковски бизнесмен Юри Галев не за първи път попада в криминалните хроники.


На 17 май 1995 г. той стреля с автомат в хотел "Рила" на Боровец, където по чудо събралите се на семинар британски радиожурналисти и техни колеги от радио "FM+" остават невредими. Два месеца по-късно Галев и компания стрелят в ресторант в село Бели Искър. Именно по пътя към въпросното село бяха напарвени последните 2 опита за атентат срещу собственика на футболния клуб "Рилски спортист".

На 3 декември 1995 година Галев стреля по мерцедеса на Георги Илиев. Двамата са в открит конфликт и враждата не е тайна за никого. През февруари 1996 г. самоковският бандит влиза в пернишкото заведение "Струма" и стреля напосоки с автомат. След 3 години затишие на 12 юни 1999 г. Галев посред нощ влиза в хотел "Рила" на Боровец, пребива охраната на Илия Павлов и троши в бара. Тогава е прибран от полицията, но за кратко.

През лятото на 2001 година Галев е обявен за национално издирване за отвличане. “Полицията го търсеше, а той гледаше мачове на Рилски спортист”, свидетелстват фенове. След дълга игра на нерви с полицията все пак на 21 януари 2002 година е задържан под стража заради обвинение в отвличане на две момичета от Боровец. От показанията на танцьорката Димитринка Гешева станало ясно, че Галев блудствал с нея.

“Ако полицаите бяха намерили презервативи вкъщи, щяха да ме обвинят направо в изнасилване", каза Галев пред съда. Според него момичетата дошли в апартамента му в столичния кв. "Св. Tроица" доброволно, той даже им купувал закуски и се снимали заедно. Срещу Галев има дело и за отвличане.

На 9 февруари, 2009 година по него и брат му Сашо бе стреляно от неизвестни килъри. Нито един от двата куршума обаче не порази целта.

В началото на февруари тази година Юри Галев и синът му бяха арестувани заради побой на курорта Боровец заедно с още двама души от компанията им. Групата натупа охраната на комплекса след скандал за използването на лифтови съоръжения.

Малко след това бе подпален офисът на компанията, стопанисваща съоръженията в Боровец - "Бороспорт". Заради инцидента бяха задържани трима от охранителите на Юри Галев.

Освен всички криминални деяния свързани с името на Юри Галев, босът на "Рилски спортист" има много врагове и във футболните среди. Самоковецът е против всяко управление на БФС, открито обижда всички във футболната ни централа – от президента Борислав Михайлов до всички служители, съдии и т.н. Изцепките му не са тайна за никого - той псува и скача на съдиите, а някои от тях дори отнасят и удари. Скача бос върху тунела на стадиона в Самоков, пилее пари и лее пиене в съблекалнята на Рилецо след важен успех. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Юри Галев и криминалните хроники | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Юри Галев и криминалните хроники
Автор: Anonymous да 2010-06-21 @ 00:45 EEST

този е като Брус Уилис, не могат да го претрепят 1

Юри Галев и криминалните хроники
Автор: Anonymous да 2010-06-23 @ 11:59 EEST
Сутрин новините започват с такива като тоя г-н Галев и вечер свършват пак Галев  .Писна ми .Занимават цялото БГ с такива бандити.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди