изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:27 EET
Путин, Шипка и газ като в холивудски сценарий    
Коментари

“На специалния кореспондент на “Ъ” Андрей Колесников му се стори, че още малко и Владимир Путин ще върне на турците българската Шипка.” По този начин - образно, кратко, ясно и с обиграно несдържана емоция, руският в. “КомерсантЪ” описа през септември 2009 г. как Путин е дал ултиматум на премиера Бойко Борисов в най-скоро време да получи отговор ще участва ли България в нефтопровода “Бургас - Александруполис”.



Историята с българо-руските енергийни проекти започва да намирисва на “Междузвездни войни”. Но с художествената стойност на балканско менте.

Нелепо прозвуча вчера смесването на паметниците на братушките из нашата страна с прогнозите за енергийна война между София и Москва. Нелепо, защото за 20 години и България разбра, че дружбата си е дружба, но газът е с пари.

Погледнато отстрани, човек няма как да не забележи, че увлечени в амбициите си, политиците често съсипват проекти, на които иначе държат. Агитирайки за АЕЦ “Белене” например, посланикът на Русия в Брюксел Владимир Чижов бе нарекъл проекта “троянски кон на Русия в ЕС”. Да беше жив Ян Хус, да възкликне: “О, свещена простота!”

Неслучайно български енергетици казват: АЕЦ “Белене” за съжаление има такива защитници, че на централата не й трябват врагове...

Опасност от енергийна война ще има винаги докато сме вързани за една газова тръба или за един доставчик на суровина. А политиците са длъжни да кажат защо 20 г. това е все така.

 Весела Ванева

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Путин, Шипка и газ като в холивудски сценарий | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди