изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:13 EEST
ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ РЕАЛИЗИРА ХОБИСКЛУБ    
ОбществоПроектът "По стъпките на преселниците 1940 г." стартира на 27 юни. Той е посветен на 70 години от Крайовския договор и 10 години от създаването на НПО "ХобиСклуб". Проектът е на клуба и е одобрен от община Добрич.

Началото ще бъде поставено на 27 юни в 7 часа, когато ще се състои регистрация на участниците, а след това исторически факти и данни ще представи краеведът Веселина Малчева. Малко по-късно историкът Тодор Нинов ще изнесе лекция при жп гара Генерал Колево, предвидено е също поклонение и поднасяне на цветя при паметника на ген. Иван Колев. Оттам участниците ще отидат на гара Генерал Тошево - отново ще има лекция на Т. Нинов, а след това ще се състоят поклонение и поднасяне на цветя на паметника на ген. Стефан Тошев. Реализирането на проекта продължава на гара Кардам, където беседа и спомени ще представи краеведът Марин Атанасов. Около обед групата от над сто души ще бъде в Негру Вода, окръг Кюстенджа /Румъния/. Добричлии ще бъдат посрещнати от кметът на града Йон Николае. Предвидена е и среща с организации, чиято дейност е близка до тази на ХобиСклуб. Ще прозвучат изпълнения на български и румънски състави.
 


Сходни връзки

ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ РЕАЛИЗИРА ХОБИСКЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди