изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:33 EEST
Холански гражданин получи условно наказание за смърт, причинена на пътя    
Ред и сигурност

Холандският гражданин Хугуиг Р. ще изтърпи условно наказание от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, след като Добричкият окръжен съд одобри днес сключеното между него и Окръжната прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Той е лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 1 година.



 

Съдът призна 53-годишния Хугуиг Р. от Амстердам, Холандия, за виновен, че на 07.01.2010 г. по главен път Балчик – с. Оброчище, на 100 м след кръстовището за кв. „Момчил”, при управление на моторно-превозно средство – лекотоварен автомобил „Нисан Навара”, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 41-годишен мъж от Балчик. Подсъдимият не е спазил 5 члена от Закона за движение по пътищата: „Участниците в движението: съобразяват своето поведение с пътната маркировка”; „На пътно платно с двупосочно движение на водача е забранено: когато платното за движение има две пътни ленти – да навлиза и да се движи в лентата за насрещно движение, освен при изпреварване или заобикаляне”; „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътно-превозните средства, които управляват”; „да се съобразяват с конкретните условия за видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко видимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението”; „При избиране скоростта на движение на водача е забранено да превишава скорост от 90 км/ч в извън населено място”.  

Хугуиг Р. има висше образование, експерт е по околна среда, работи във фирма във Варна и живее там, не е женен, не е осъждан, притежава Удостоверение за продължително пребиваване в Република България.

Той се призна за виновен и каза пред съда, че разбира последствията на споразумението на влязла в сила присъда и доброволно го е подписал.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че споразумението не противоречи на закона и морала, и моли то да бъде одобрено.

Добричкият окръжен съд одобри споразумението и прекрати наказателното производство. Разпоредено бе, да бъдат уведомени наследниците на пострадалия за приключването на делото, както и че могат да предявят граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

21.06.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Холански гражданин получи условно наказание за смърт, причинена на пътя | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Холански гражданин получи условно наказание за смърт, причинена на пътя
Автор: Anonymous да 2010-06-21 @ 18:00 EEST
Пише се холандски а не холански.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди