изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:26 EEST
Разследван за наркотици с по-лека мярка за неотклонение, за да се оперира    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд измени в домашен арест мярката за неотклонение на  37-годишния Диян Д., предвид необходимостта му от оперативно лечение. Съдът прие днес епикриза, според която задържаният страда от сериозно заболяване и трябва да бъде приведен за лечение в специализирана клиника.



Диян Д. е с мярка за неотклонение задържане под стража от 18.12.2009 г. Той е обвиняем за организиране и участие във въоръжена престъпна група за разпространение на наркотици. Диян Д. бе арестуван след акция на добричката полиция на 15.12.2009 г., при която бе разкрито депо за наркотици в гориста местност край града и иззети от него 300 грама амфетамин, а от един от доставчиците - 25 грама марихуана. По-късно полицаите намериха още скривалища с наркотици, а при обиски бяха открити и иззети газови и бойни пистолети и боеприпаси, везни за измерване на наркотични вещества, преносими радиостанции, заглушители за мобилни телефони и полицейски радиостанции.

Адвокатът на задържания пледира, че са налице нови обстоятелства и помоли мярката за неотклонение на Диян Д. да бъде изменена в по-лека, за да му бъде приложено ефективно лечение. Защитникът заяви, че по искане на подзащитния му, са му извършени прегледи в МБАЛ – Добрич, и в Специализирана болница, при които е установено заболяването. Според него, от досъдебното производство не може да се направи обоснован извод, че Диян Д. е извършил престъплението, за което е обвиняем. Процесуалното поведение на подзащитния му не пречело по никакъв начин на разследването.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, опонира, че не са налице основания за изменение на мярката за неотклонение на Диян Д и  поиска тя да бъде потвърдена. Прокурорът посочи, че от декември досега разследването е работило активно, извършени се всички необходими следствени действия и експертизи, и предстои приключване на делото и предявяване на обвинения. Той предложи Диян Д. да бъде настанен в МБАЛ – Добрич, за операция, където да бъде охраняван и изпълнението на най-тежката мярка за неотклонение да продължи. 

След като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, Добричкият окръжен съд измени мярката за неотклонение на Диян Д. в домашен арест, който ще изпълнява на домашния адрес на обвиняемия. Определението може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

21.06.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Разследван за наркотици с по-лека мярка за неотклонение, за да се оперира | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди