изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:17 EEST
Четвърти работник гине на автомагистрала „Люлин”    
НовиниРаботник е загинал при строежа на автомагистрала „Люлин", съобщиха от полицията в Перник. Борислав Пейчев бил назначен на работа от 13.01.2010 г. на длъжност кофражист. Днес той отишъл на работа, при декофриране на скеле на колона L 4 в участък 13- 700 на Автомагистрала „Люлин", работникът, който бил на скелето, изтървал чук, който паднал върху Борислав и го убил на място. В момента на инцидента загиналият работник е стоял върху стабилизаторите на автокрана и е разговарял с краниста, не е носил предпазна каска, каквато е притежавал.

Загиналият работник на АМ „Люлин" е бил назначен от фирма „Мапа Дженгиз", съобщиха от Главна инспекция по труда. Инцидентът станал в 11:55 ч. Сигналът е подаден в полицията в 12:30 часа. Загиналият е 60-годишен перничанин.

Борислав бил докаран около обяд от негови колеги в пернишката болница с черепно-мозъчна травма, голяма кръвозагуба и в състояние на клинична смърт. Въпреки усилията на медиците мъжът издъхнал в болничното заведение.

Инспектори от Дирекция „Инспекция по труда" Софийска област са на мястото на инцидента и започнаха разследване за причините и обстоятелствата, при които е допусната трудовата злополука.

От първоначалните данни става ясно, че за извършваната работа, при която има риск от падащи предмети, не са били предприети мерки за недопускане на хора в опасната зона и нейното сигнализиране чрез предупредителни знаци и табели.

КНСБ призовава Главна инспекция по труда и Прокуратурата да направят спешни проверки на място на автомагистрала "Люлин" и да бъде предизвикано разследване на обстоятелствата, при които е загинал работникът. "Категорично сме убедени, че мерките на превенция явно са недостатъчни, за да бъдат ограничени порочните практики на работодателя „Мапа Дженгиз". Очевидно са необходими много по-строги санкции, които да респектират мениджмънта на фирмата, защото в случая става въпрос за отнети вече четири човешки живота, поради лоши условия на труд и липса на какъвто и да било контрол на работното място", заявиха от КНСБ.


Това е четвъртият смъртен случай на строителната площадка край село Голямо Бучино от началото на годината.

На място е изпратена дежурна оперативна следствена група, която да изясни как е възникнал инцидентът.

Преди два месеца, на 17 април, подобен инцидент отне живота на трима турци, а други трима бяха в шок след като се срути скеле при изграждането на автомагистрала "Люлин". Трагедията стана на същия участък над изхода на пернишкото село Големо Бучино. Всички те са били работници на консорциума изпълнител "Мапа Дженгиз". Шестимата  изливали бетон на колона за мост на бъдещата автомагистрала. При връзването на арматурата скелето изпуснало и се срутило. Заедно с него от 30 м височина паднали трима работници. Останалите успели да се захванат за железата. Падналите строители Билол Шайен (42 г.) и Вениамин Атешли (40 г.) загинали на място. Третият - Темел Едиелдъз (46 г.), целият потрошен, бил закаран в реанимация, където починал по-късно.

Образувано бе досъдебно производство по трагедията на АМ „Люлин" за причиняване на смърт по непредпазливост. Тогава главна прокуратура заяви, че всички правила, които е трябвало да гарантират безопасността на работещите на обекта, са били погазени. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Четвърти работник гине на автомагистрала „Люлин” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди