изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:09 EEST
Активист на управляващите взел къща-музей под наем без търг    
Политика "Що е гербер? Генно модифициран ален мак!!!" Коментарите в тази посока правят в Благоевград, където местният лидер на ГЕРБ Йордан Андонов взел срещу минимален наем един от най-ценните обекти - държавна собственост, в идеалния център на града.

Договорът му за Калъпчиевата къща е само за втория етаж с площ около 200 кв. м, защото партерният се води фоайе, пише регионалното издание "Струма".

Това означава само, че той ще ползва партера - още 200 кв. м, напълно безплатно, просто защото не би могъл да стигне до собствеността си, без да мине оттам. Най-логично е предприемчивият политик да сложи и там чинове, защото къщата е взета за нуждите на частното му езиково училище “Александър”.

Калъпчиевата къща-музей в Благоевград  в последните години е прясно ремонтирана по проект “Красива България” съвместно с областна управа. Средствата за ремонтните дейности и пускането й в експлоатация са над 82 000 лева.

За ползването на сградата сега не е правен търг - такъв не се изисква, ако предназначението й е за образователни, културни цели или в полза на обществените интереси. Висящ остава въпросът как до момента никой друг не се е сетил да поиска Калъпчиевата къща за дейност, свързана с някоя от тези сфери. Както и дали щеше да я получи срещу 720 лв. месечно.

Моралът на този акт, огласен от вестника, разбунил форумите в електронния сайт, където се произнасят съгражданите на находчивия активист:

Ако нямаше 10 ноември 1989 г. сега Йордан Андонов щеше да е секретар на градския комитет на БКП. Този човек няма никаква нравствена и политическа ценностна организация, интелектуално и културно е ограничен и е ултра нахален..Той е изключителен клиентелист. Това може да го забележи с просто око дори и Валери Смиленов. Както и всички ония, които са гласували и са направили от Андонов лидер. Какъв лидер може да е той? поредния срам за града ни.
Симпатизант съм на ГЕРБ, харесвам Бате Бойко, но ако сътрудниците му също четат Струма да му кажат, че в Благоевград ГЕРБ ще загуби местните избори. Да се кандидатира за кмет Венци Кожухаров - въобще не ме интересува, че е комунист, ще гласувам за него. Валери Смиленов, ти сгреши много като се освободи от Кожухаров- по политически причини.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Активист на управляващите взел къща-музей под наем без търг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди