изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:09 EEST
ОТ ВЧЕРА ИНСПЕКТОРИ ДЕБНАТ ПО МОРЕТО    
НовиниСъс старта на лятото и Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна от вчера масирани акции по цялото Черноморие, съобщава сайтът на самата комисия. Сред това, което ще бъде следено е дали всички хотели, магазини, солариуми и атракциони са с изрядни документи, обявяват коректно цени и предлагат безопасни стоки и услуги. Нарушителите ще бъдат санкционирани, като при предишната проверка на инспекторите - от 1 април до 4 юни, са били издадени 54 акта и затворени временно 4 туристически обекта за нередности.

Важно е като потребители хората да знаят, че хотелите трябва да обявяват на рецепцията цените на нощувките и услугите, които предлагат и да водят регистър на настанените туристи. Липсата на регистър за настанените туристи затруднява потребителя да упражни правото си на рекламация, ако е недоволен от обслужването, добавят експертите. Ценоразписът пък е важен критерий при избора на хотел. Инспекторите ще проверяват и дали условията в стаите отговарят на категорията на обекта.
Не на последно място ще се следи и за безопасността на стоките и услугите. Кампанията на КЗП "Безопасност на солариумите" във вътрешността на страната е показала, че много студия подлагат на риск здравето на потребителя. Ще се следи също така за безопасността на атракционите по морето и за това дали туристите получават предварителен инструктаж как да ползват дадени уреди, както и това спазвали се деца до определена възраст, да не бъдат допускани до определени атракциони. На мушката на инспекторите ще са още и магазините и сергиите по морето - за дрехи, сувенири, храна и други. Акциите ще се провеждат на вълни и ще продължат до края на летния сезон.
 


Сходни връзки

ОТ ВЧЕРА ИНСПЕКТОРИ ДЕБНАТ ПО МОРЕТО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОТ ВЧЕРА ИНСПЕКТОРИ ДЕБНАТ ПО МОРЕТО
Автор: Anonymous да 2010-06-22 @ 15:33 EEST
na kurort bez pari ?
ОТ ВЧЕРА ИНСПЕКТОРИ ДЕБНАТ ПО МОРЕТО
Автор: Anonymous да 2010-06-23 @ 16:00 EEST
Тези мизерници пак тръгнаха да ловят дребни риби. Защо не смеете да поверите големите бизнесмени бре момчета. Да , ама ше ви изстине мястото. Служители. Не забравяйте че е криза и все повече обекти не могат да издържат. Мислете и за себе си . Да не стане да няма кого да проверявате

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди