изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:35 EET
"МЕДИКА" С НАЙ-НОВАТА ЛИНЕЙКА    
ЗдравеПървият реаномобил в страната от най-висок европейски клас ще обслужва гостите на Албена

Вчера официално медицинският директор на "Медика" в Албена д-р Огнян Софтов подписа документите и получи новата придобивка за медицинския център в курорта - линейка, отговаряща на най-новите евростандарти за специализирани автомобили. Реономобилът е закупен от добричкия дистрибутор на "Пежо" с управител Синтия Недялкова, а трансформацията му като специализиран автомобил е извършена от производствен комплекс "Трансформа" с изпълнителен директор Румен Червенков, който е лицензираният център за трансформации на специализирани автомобили от генералния вносител на "Пежо" за България "София франс Ауто".
Пред журналисти Червенков разкри, че фирмата е специализирана  за цялата гама трансформации на специализирани автомобили, които се делят на 4 групи. "Първата е за превоз на хора, втората група - превоз на товари, третата са термоизолираните автомобили и специализираните автомобили както е и случая с линейката, закупена от мединицнски център "Медика" в Албена. Този автомобил отговаря на европейския регламент 17 89, като е първата в страната такава, като в нея са вложени изцяло нови технологии. Автомобилът разполага с стъклопластови модули, изключително ергономично помещение, термоизолация, която дава комфорт на пътуващите в нея" - разказа още Червенков. Окачването на самия автомобил е пневматично, което дава възможност за меко возене. В изготвянето на специализирания автомобил са включени 180 елемента. Носилката е многофункционална и се състои от 2 модула, като краката й сами падат, а може и да се разделя, за да се ползва в местности, където краката й не могат да се ползват. В автомобила има и допълнителен стол - носилка, както и вакуумен матрак за превоз на тежкоболни. Налични са и чисто медицинските системи за обездвижване, аксесоари за лечение при изгаряния, дефибрилатор, кислородно система, вакуумна система. За сигурността на пациента има заключване на носилката към пода, както и система за обезопасяване на пациента и седящите места в линейката. Наред с това самите седящи места могат да бъдат манипулирани според посоката на движение. Автомобилът има радио, тв, DVD, GPS, както и камера с опция за задно виждане. Целият автомобил с екзестенц минимума за медицински специализиран автомобил е на стойност 76 хил. лв. Червенков заяви, че от септември ще започнат изпълнение и на други поръчки за такива специализирани автомобили. Пред журналисти пък д-р Софтов заяви, че тази година обръщат повече внимание на поликлиниката в курорта. "Целта ни е да предоставяме една качествена услуга на гостите на комплекса, което продиктува и покупката на специализирания автомобил. През лятото в Албена почиват между 12 и 14 хил. души. Намеренията ни са да обслужваме както туристите, така и населението в близките населени места около курорта" - каза още д-р Софтов. Дистрибуторът на "Пежо" в Добрич в лицето на управителя Синтия Недялкова връчи официално ключовете и документите на новата линейка на д-р Софтов, след което по традиция двете страни си пожелаха много успехи с чаша искрящо шампанско.
 


Сходни връзки

"МЕДИКА" С НАЙ-НОВАТА ЛИНЕЙКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди