изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:51 EEST
СДРУЖЕНИЕ СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ СПОРАЗУМЕНИЯТА С УБИЙЦИ    
Ред и сигурностРодители на убити млади хора от цялата страна създадоха гражданско сдружение "Справедливост", съобщиха електронни медии.


Те се обявиха против промени в законодателството, които позволяват на убийците да сключват извънсъдебни споразумения. Сдружението поиска връщане на член 369 А в НПК, който се отнася до съкратеното съдебно следствие. След премахването му извършителите на тежки престъпления могат да се възползват от тази възможност. Отмененият текст гласи: „Съкратено съдебно производство не се допуска при умишлено причиняване на смърт, на тежка телесна повреда или когато деецът е бил в пияно състояние."
Сред членовете на "Справедливост" е и майката на убития преди две години в Добрич таксиметров шофьор Живко Иванов от Добрич Гена Иванова. В организацията членуват и родителите на убитите пред „Соло" Кирил Въжаров и Васил Александров от София, на варненската студентка Радостина Евтимова, на Андрей Монов от София и Илиян Димитров от село Лъга, както и много други, животът на чиито деца е бил отнет по жесток начин. На пресконференция те посочиха, че сдружението има за цел да съдейства на органите в борбата с престъпността. Родителите изтъкнаха, че осъзнават факта, че МВР, прокуратурата и съдебната система са подложени на страшен натиск - този на парите и на престъпниците. Близките обаче са категорични, че винаги ще защитават съдебната система, защото вярват в нея.
В репортаж по бТВ миналата вечер бе разказано за Живко Иванов. Той бе убит пред заведение в Добрич. Убиецът му е криминално проявен. Признава вината си и се споразумява с прокуратурата. Осъден е на 2 години при лек режим. В момента е подложен на пробация и живее в затворническо общежитие. Така родителите на Живко са изправени пред ужаса да срещат убиеца на сина си по улиците на града. „Не ни стига, дето загубихме сина си по такъв начин - по жесток начин го загубихме, а правосъдието просто се подигра с мъката на едни родители - дори не ни уведоми, че ще прави споразумение", каза Гена Иванова.
В писмо до премиера и председателя на парламента майките и бащите се обявяват против отмяната на въпросния член от НПК. Те прилагат и списък с 27 убити млади хора само са последните 2 години. НДТ
 


Сходни връзки

СДРУЖЕНИЕ СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ СПОРАЗУМЕНИЯТА С УБИЙЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди