изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:58 EET
Глоба за адвокат, безпричинно неявил се на дело    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи 500 лв. глоба на адвокат Милен Я. от Добричката адвокатска колегия, за неявяването му по въззивно наказателно дело. В съдебната зала влезе само подзащитният му - 44-годишния Юлиян П. Й. На 02.02.2010 г. Районен съд – Добрич го е признал за виновен за това, че през месец декември 2004 г. в Добрич е укрил и е спомогнал  да  бъде отчужден лек автомобил „Ауди”, модел „А-6” на стойност 21  хил. лв., за който е предполагал, че е придобит от другиго чрез престъпление, а стойността на укритата вещ е в големи размери.

Първоинстанционният съд е постановил Юлиян Й. да изтърпи 1 година лишаване от свобода в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг затворнически режим и му е наложил глоба в размер на 500 лв.  Адвокатът му е подал въззивна жалба с искане присъдата да  бъде отменена. Аргументите на защитника са, че в хода на наказателното производство в Районен съд – Добрич, са допуснати съществени процесуални нарушения, както и че постановената ефективна присъда е несправедлива. При отсъствието на адвоката Добричкият окръжен съд не даде ход на процеса, за да не бъде нарушено правото на подсъдимия на защита. Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, посочи, че адвокат Милен Я. става причина за неоснователно отлагане на делото и поиска той да бъде санкциониран.

            Делото е отложено за 28.09.2010 г.

 

22.06.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 

 


Сходни връзки

Глоба за адвокат, безпричинно неявил се на дело | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди