изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:25 EEST
Присъди за семейство – разпространители на наркотици    
Ред и сигурност Наказание 5 години лишаване от свобода да изтърпи 26-годишният Андриан Ат. К. от Добрич при първоначален строг затворнически режим, постанови Добричкият окръжен съд. Съпругата му Десислава Здр. К. получи условно наказание от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

            Двамата бяха признати за виновни, че в съучастие като извършители, в гр. Варна, гр. Добрич и в с. Кранево на 22.07/23.07.2009 г. са придобили и държали без надлежно разрешително с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 14 гр. марихуана, 8,239 гр. амфетамин и 2 броя таблетки MDMA на обща стойност 351,74 лв. Андриан К. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив. Съдът наложи глоби от 20 000 лв. на Андриан К. и 5 000 лв. на Десислава К.

Според обвинителния акт на 22.07.2009 г. двамата подсъдими отишли с дъщеря си на гости във Варна като пътували с личния им автомобил „Форд Орион”. Преди да се върнат в Добрич Десислава К. слязла на Колхозния пазар във Варна и закупила марихуана и амфетамини за 400 лв. В апартамента им в Добрич, Десислава К. направил дози от наркотичните вещества, като Адриан К. й посочил начина. Тя скрила найлоновите пликове в колата им. Около 23 ч. същия ден подсъдимият и двама негови приятели отишли на дискотека в Кранево с „Форда”. Автомобилът бил управляван от един от приятелите на Андриан К., който останал в него да си почива.

Около 00.10 ч. на 23.07.2009 г. в РУ на МВР- Албена било получено съобщение, че лица от паркирана до дискотека кола „Форд Орион” разпространяват наркотици. Автопатрул посетил мястото и придружил Андриан К., приятелите му и „Форда” до полицейското управление в Албена. Там при претърсване на колата били намерени в уплътнението на скоростния лост и в тайник между седалките 35 броя пликчета с 12,56 гр. марихуана, 5 броя саморъчно свити цигари с 1,65 гр. марихуана, 6 броя пликчета с амфетамин, 3 броя вързопчета с амфетамин и2 броя бежови таблетки MDMA.

Андриан К. е осъждан многократно за държане на наркотици и през март миналата година е излязъл от затвора, където е изтърпял ефективно наказание от 2 години и 10 месеца лишаване от свобода. Той има основно образование, не работи.

Десислава К. има средно образование, не е осъждана, има две деца и е по майчинство.

По молба на подсъдимите и предвид разпоредбите на НПК съдът допусна те да се защитават сами.

Андриан К. обясни пред съдебния състав, че съпругата му е закупила и пакетирала наркотика у дома им. По нейна молба той й обяснил как да разпредели дрогата. Без негово знание, тя поставила пликовете с наркотик в автомобила. Той пледира, че е невинен, или е допуснал малка грешка, за която иска минимално наказание.

Десислава К. се призна за виновна и изрази съжаление за случилото се. Според защитната й теза, тя е искала да уплаши съпруга си, затова закупила и поставила в колата наркотика.

Държавното обвинение обаче се противопостави на техните тези. Прокурорът пледира, че тя е придобила наркотичните вещества, заедно са ги пакетирали в къщи, а той ги е разпространявал. Според представителя на Окръжна прокуратура – Добрич, Десислава се самообвинява, за да намали вината на съпруга си. Прокурорът поиска 5 години лишаване от свобода за Андриан К. и глоба от 20 000 лв., а за Десислава условно наказание от 2 години лишаване от свобода за Десислава и минимална глоба.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.  

 

23.06.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   
 


Сходни връзки

Присъди за семейство – разпространители на наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди