изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:04 EEST
Инспекторите от ДВСК стартират масови проверки по Черноморието през летния сезон    
ТуризъмИнспекторите от Държавния ветеринарно-санитарен контрол в областите Варна, Бургас и Добрич започват масови проверки на обектите за търговия на дребно, заведенията за обществено хранене, хотелските вериги и временните обекти.  Засилването на контрола се налага заради настъпването на летния туристически сезон.

Стриктно ще се следи за спазването на санитарно-хигиенните изисквания, наличието на документи за произход и условията за съхранение на продуктите от животински произход в обектите.

 

Продажбата на продукти от животински произход на открито е забранена, а разрешения за установяване на временни обекти се издават от регионалните ветеринарномедицински служби. Към момента в област Бургас ветеринарните инспектори са издали 34 временни разрешителни за продажба на продукти от животински произход, във Варна и региона – 13, в Добрич и областта - 26.

                                                                                

Регионалните ветеринарномедицински служби в трите черноморски области призовават гражданите и туристите да сигнализират за нередности. За гр. Варна и областта сигнали могат да се подават на тел. 052/ 610 851 и 052/ 610 852. За територията на област Бургас телефонът е 056/ 813 280, а този за област Добрич е 058/ 602 116.

 

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР НА НВМС

 


Сходни връзки

Инспекторите от ДВСК стартират масови проверки по Черноморието през летния сезон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди