изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:54 EEST
Взрив в гръцко министерство уби шефа на охраната    
По света

Един човек загина, след като колет-бомба избухна в Министерството за защита на гражданите в гръцката столица Атина тази вечер. Гръцката полиция съобщи, че взривното устройство е било скрито в пакет, доставен като подарък, предаде АП.



Експлозията, която според полицията е била много мощна, е избухнала на седмия етаж в сградата на министерството. Загиналият е 52-годишният Георгиус Василакис - началник на охраната, който отворил пратката, съобщи АФП. Говорител на атинската полиция допълни, че министърът Михалис Хрисохоидис е бил в кабинета си на същия етаж по време на взрива, но не е ранен.

Всички служители на министерството, което се намира в покрайнините на Атина, са били евакуирани. Гръцката полиция е под шапката на Министерството за защита на гражданите.

АФП припомня, че двама от предшествениците на Михалис Хрисохоидис на поста оцеляха след бомбени атентати. Последната атака срещу кортежа на единия от тях бе през май 2006 година. dir.bg

 


Сходни връзки

Взрив в гръцко министерство уби шефа на охраната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди