изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:55 EEST
КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ    
НовиниСпоред управителя на "ВиК" единственото неудобство е цветът. Специалистите на РИОКОЗ са категорични: "Въздържайте се от директна консумация на вода"

Редакционните телефони прегряха вчера от читателски обаждания за това, че в домовете и офисите от чешмите от сряда тече кална вода. Майки на бебета споделиха, че не смеят да преварят бибероните на децата си с тази вода и търчали да купуват галони с минерална от магазините. Притеснена родителка на 4-месечно дори разказа, че не посмяла да изкъпе в сряда вечерта бебето, а го изтрила само с мокри кърпички, защото се страхувала да не се изприщи детето.
Потърсихме по казуса управителят на "ВиК" - Добрич, Дамян Калчев, който заяви, че проблемът е възникнал заради дъждовете в последно време. "Всичко се дължи на размътени сондажи, като се касае за три основни сондажа, захранващи града и проблемът е наличен не навсякъде, а в някои части. Хлорираме водата. Системата за водоснабдяване ще бъде изпразнена и се надявам утре /б.а. - днес/ проблемът да е отстранен" - каза Калчев. На въпрос дали е годна за употреба, Калчев заяви: "Единственото неудобство е цветът й. Иначе няма проблем, водата се хлорира".
За това дали е годна за употреба потърсихме и РИОКОЗ. Пред репортер д-р Юлия Чалъкова директор на дирекция "Здравен контрол" в РИОКОЗ - Добрич, заяви, че има потенциален риск водата да се консумира директно. "Разбрахме, че късно вчера след обед /б.а. - в сряда/ се е замърсил сондаж и рано тази сутрин /б.а. - в четвъртък сутринта/, ни се обадиха от "ВиК", да вземем проби. Едва като излязат резултатите ще знаем за какво точно се касае" - каза още д-р Чалъкова. И д-р Розалина Брайкова - директор на РИОКОЗ, заяви, че до излизането на пробите препоръчват водата да не се консумира директно и е по-добре хората да ползват трапезни и минерални води от търговската мрежа.
 


Сходни връзки

КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 16:53 EEST
Не сондажите главата тие размътена Калчев
КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 19:55 EEST
А хората които нямат интернет и не четат весници
откъде ще знаят ,че не трябва да консумират чешмяна вода!


КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 19:57 EEST
Болни мозъци в това ВИК
КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 22:15 EEST

Ами хората, които нямат интернет просто гледат цвета и миризмата на водата. Ако има нещо без мирис и цвят във водата има система за обществено оповестяване на бедствия и аварии. :-))

КАЛНА ВОДА ТЕЧЕ ОТ ЧЕШМИТЕ
Автор: Anonymous да 2010-06-26 @ 22:31 EEST
А бе няма ли УТАИТЕЛИ за тази "вода"?!?!?!?! Калчев-да се ХлоРИРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди