изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:33 EEST
Борисов към БСП: Не плашете хората    
Политика Пенсии и заплати няма да бъдат намалявани догодина, а данъците няма да бъдат повишавани. Не си играйте със страховете на хората, призова министър-председателят Бойко Борисов от трибуната на парламента по повод декларация от ПГ на Коалиция за България, прочетена от бившия премиер Сергей Станишев, съобщи БТА. Лидерът на БСП заяви, че ситуацията с бюджета излиза извън контрол.

Спирането на енергийните проекти по време на криза ограничава възможността за откриване на много работни места. В отговор премиерът каза, че предишното правителство не си е отговорило на важни въпроси, когато е подготвяло тези проекти.

"Бургас - Александруполис" чака международна екологична оценка и би било добре преди да подписвате договори, да знаете какво би казала екологията по тази тема", коментира  той.
Той отбеляза също, че АЕЦ "Белене" не е замразена.
"ДАНС и прокуратурата там извършват проверки. Ако искахте да я строите, тя щеше да е на по-напреднал етап, особено когато в бюджета на Руската федерация е имало 3 млрд. евро за този проект и вие не сте ги взели, а сте взели кредит, по който сега плащаме лихва по 10 млн. на месец", отвърна Борисов на Станишев.
По думите на премиера проектът "Белене" се привежда във вид "да се махнат всички паразити, които са изсмукали толкова много пари от него".

На излизане от пленарна зала, все пак Борисов се спря до Сергей Станишев, който пък стана на крака и двамата се ръкуваха, съобщи "Фокус".

В кулоарите министър-председателят допълни, че засега няма да има съкращение на парите в МВР по повод призива на Синята коалиция от вчера да бъдат орязани средствата за подслушване на ведомството. В коментар на това дали МВР е „свещена крава” в бюджета, както заяви лидерът на СДС Мартин Димитров, Борисов каза: „Не. Но в момента в условията на криза всички знаят, че престъпността нараства. А в момента ние, виждате, че добре се справяме и атакуваме и уличната, и дребната и престъпността, която иска засилено полицейско присъствие. С прибирането на реколтата от череши в Дупница, като наситихме с жандармерия, предишните години знаете какво беше, а сега проблем няма”.

 


Сходни връзки

Борисов към БСП: Не плашете хората | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов към БСП: Не плашете хората
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 14:00 EEST
Разбирам Ви господин Борисов, но защо още нищо не е направено в тази държава за младите. Ако всички имате добро желание много бързо може да станем земен рай!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди