изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:01 EEST
КМЕТЪТ НА НЕГРУ ВОДА ГОСТУВА В ХОБИСКЛУБ    
ОбществоПо покана на Управителния съвет на ХобиСклуб и с любезното съдействие на краеведа и преводач Марин Атанасов гости на организацията бяха кметът на румънския град Негру Вода Йон Николин и общински представители. Разговорите бяха насочени към социалната политика спрямо хората с увреждания. Обсъдени бяха и организационни въпроси за предстоящото гостуване в Негру вода по проекта "По стъпките на преселниците през 1940 г.".

Румънските гости се впечатлиха от дейностите и единството на организацията въпреки, харесаха и юбилейната изложба във връзка с 10-годишнината, проектите в полза на хората с увреждания и членството на клуба в NASO и ЕASPD /Брюксел/. Те с гордост отбелязаха, че въпреки световната финансова криза парите за социални дейности и пенсии не се редуцират. При тях човек с увреждане с първа група получава на месец 350 евро.
Набелязаха се срещи със сродни НПО от Румъния, където ще бъдат обменени добри социални практики, а председателят на ХобиСклуб Иван Тодоров ще сподели своя опит за постигането на тези успехи.
Гост на ХобиСклуб бе и Светла Петрова от библиотека "Дора Габе", която представи творчеството и кратки биографични данни за Шопен във връзка 200 г. от рождението му.
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ НА НЕГРУ ВОДА ГОСТУВА В ХОБИСКЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди