изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:00 EET
СТРАНАТА НА СЪЛЗИТЕ    
КултураИмало една страна, в която всички били тъжни и плачели. Това била страната, където децата по цял ден ронели сълзи. Принцесата на тази страна се казвала Ревла.
На север от тази страна живеела зла магьосница. Тя била виновна за това, че децата били тъжни, защото била отвлякла и затворила мечета Pom-Bar.

Това не било какво да е мече, това било наистина едно необикновено мече, което със сигурност можело да се срещне всеки ден, преди да бъде затворено от злата магьосница. Тя беше отвлякла и затворила мечето за отмъщение, тъй като бащата на Ревла, крал Весел отказал да се ожени за нея и се беше оженил за принцеса Смешна.
Злата магьосница отвлякла мечето в деня на сватбата им.
Pom-Bar било талисманчето на кралството, пазело от магии. Без него всички станали тъжни, децата плачели по цял ден, защото били омагьосани.
Кралят се видял в чудо. Двадесет години опитвал какво ли не, но не успял. Накрая обявил ръката на дъщеря си и половината кралство на този, който успеел да освободи мечето Pom-Bar.
Нямало желаещи, никой не се решил да се изправи пред магьосницата.
Само лорд Слънчев решил да отиде в замъка на вещицата. За късмет, тъжните деца му дали едно шишенце с техните сълзи.
Лордът тръгнал на север, стигнал до портите на магьосницата, но пред самата порта имало много стражи. Не можело да се премине със сила, трябвало с хитрост. Спрял се за момент Слънчев да помисли да едно дърво. Шишенцето със сълзите започнало да свети в бледо жълт цвят. Едно от листенцата на дървото с тих глас продумало "Разпръсни сълзите, разпръсни сълзите".
Слънчев разпръснал сълзите и всички заспали. Освободил мечето.
Върнал Pom-Bar на крал Весел. Всички изведнъж станали щастливи. Магията била развалена.
Щом се срещнали лорд Слънчев и принцеса Ревла се харесали и се оженили веднага...
Децата в кралството вече не плачели.
Сега мечето Pom-Bar има много добри приятели. Той ги обича и те много го обичат. Всички обичат игрите, детските филмчета.
И всички са приятели!!!

Геновева Гочева, 7 г., СОУ "Св. Климент Охридски", гр. Добрич - второ място в конкурса за детско творчество "Приказен празник с Pom-Bar"

 

 

 


Сходни връзки

СТРАНАТА НА СЪЛЗИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди