изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:38 EEST
РИОКОЗ ПРЕПОРЪЧВА ДА НЕ ПИЕМ ЧЕШМЯНА ВОДА    
ЗдравеПрепоръка към населението да използва за питейни нужди  бутилирана вода, както и преварена вода за битови нужди, отправи РИОКОЗ.


Причината е мътната вода, която от няколко дни тече от чешмите ни. От здравната инспекция съобщиха, че при тях сигнал от ВиК за възникнал инцидент - замътване, на водата във водопроводната мрежа на Добрич постъпил на 23 юни около 21.30 часа. Установено е постъпване на повърхностни води вследствие на падналите валежи от дъжд в 3 сондажни кладенеца - 1, 2 и 9 към Пречиствателна станция-Приморци. Същите веднага  са спрени от експлоатация. На 24 юни сутринта от страна на ВиК са предприети мерки за  промиване на водопроводната мрежа -изпускане на замътената вода от пожарните хидранти по водопроводната мрежа на Добрич. Взети са проби вода за изследване по физико-химични и микробиологични. При анализиране на пробите в Изпитвателната лаборатория към ВиК е установено отклонение по показател мътност в пробата вода, взета от сондажен кладенец 2 към Помпена станция-Приморци, който е спрян от експлоатация. За останалите физико-химични и микробиологични показатели няма окончателни резултати. Спрените водоизточници ще бъдат пуснати в експлоатация след като резултатите от изпитванията покажат съответствие с изискванията на Наредба №9 от 2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.
Извършена е и проверка от служител на РИОКОЗ-Добрич, съпроводена с пробонабиране на проби вода от помпена станция Приморци и 5 пункта в зона Добрич. В ход е анализиране на пробите в дирекция “Лабораторни изследвания” на здравната инспекция. В момента на проверката не е установена видима промяна в органолептичните качества на водата. Към 16.30 часа в четвъртък е установено отклонение по показател мътност само в 1 проба. За останалите показатели все още РИОКОЗ-Добрич, няма резултати относно качеството на водата, подавана във водопроводната мрежа на Добрич.
НДТ
 


Сходни връзки

РИОКОЗ ПРЕПОРЪЧВА ДА НЕ ПИЕМ ЧЕШМЯНА ВОДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди