изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:43 EEST
Борисов: Станишев лъже, НЕК е взел 250 млн.евро за "Белене“    
Политика Премиерът Бойко Борисов обвини Сергей Станишев в лъжа и съобщи, че НЕК е взела за АЕЦ "Белене" 250 млн.евро заем на 20 май 2007 година, които трябва да върне наведнъж на 20 май 2012, а дотогава ще се плащат по 10 млн.лева лихви на всяко тримесечие. Той каза, че и за "Цанков камък" също е взет заем, от който трябва да се плащат по 5 млн. лв. всеки месец. На въпрос за колко време ще се изплатят тези заеми премиерът отговори, че ще се плаща "почти безкрайно".


Борисов направи коментара, след участието си днес на кръгла маса на тема "Правителство и бизнес - общи усилия за ускорени инвестиции 2010-2011 г.". Поводът за гневните думи на премиера е обвинението от страна на БСП към него по една от телевизиите тази сутрин, че е излъгал за големите енергийни проекти.
"БСП вече са толкова нагли, смятат че хората са забравили това, което са правили от тройната коалиция", каза Борисов и върна обвинението към тях, като заяви, че именно те лъжат.

Той се почуства принуден да покаже документи. "Чух внимателно бившия премиер Станишев да казва, че правителството на тройната коалиция не е вземала заем за "Белене" и, ако е вземала те не са знаели", поясни Борисов. Той посочи всеизвестният факт, че НЕК е 100 % държавна компания и се възмути, че един премиер може да не знае, че държавната му компания взема половин милиард заем, като веднага добави, че не вярва на този факт. Премиерът показа платежните нареждания към една от банките, на които сегашното правителство трябва да изплаща суми на всеки 3 месеца.

Връх на неговото възмущение бе лихвата при която е взет заема - 9 %. За сравнение Борисов посочи, че заемите на Столична Община към Европейската инвестиционна банка са при лихва 4 %. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Борисов: Станишев лъже, НЕК е взел 250 млн.евро за "Белене“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди