изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:35 EEST
Игор Марковски: Не са ме разпитвали нито веднъж    
Новини Игор Марковски, един от съсобствениците на аукционната къща "Аполон и Меркурий”, гостува на "Тази сутрин". Преди месец той беше арестуван по време на аукцион. Сега е на свобода под гаранция от 5000 лв. Обвинението е "търговия с необявени исторически ценности”. Ето какво сподели Марковски по случая:

"До този момент не са ме разпитвали нито веднъж. Чувам, че се изнасят следствени тайни. Вие журналистите казвате, че има крадена картина. На мен такова нещо не ми е казвано. Но ние нямаме такава картина. И от т.нар. „културни ценности” също нямаме. Картина, която е над 50 г., да струва над 300 хил. лв., също нямаме.

Не правя незаконен, нелегален търг. Обявихме търга, публикувахме картините в интернет, както правим винаги, отпечатахме каталог – всичко е абсолютно нормално.

Процедурата за издаване на разрешение за търг наистина е тромава. Не знам защо е така. Но в крайна сметка това не ми е първия търг – това е 92-рият. Абсолютно свободен вход.

Не знам нас защо така ни бавят, а някои за един ден получават регистрация за 160 картини.

Най-скъпо обявената картина на нашия търг е 8000 евро.

В тази ниша сме четири-пет тръжни къщи, които се събрахме три или четири месеца преди злополучния търг, и си говорихме, че искаме да направим общ търг. Обявихме го за 7 октомври или 7 ноември, не мога да ви кажа точната дата, да направим общ търг между тръжните къщи в София.

Това е полицейска акция. Разчитам на прокуратурата да си свърши работата и съдът ще прекрати това дело, защото в него няма нищо.

В момента няма как да извършвам бизнес, чакам разрешително. Търся си правата по всякакъв начин, включително ще подам жалба в Страсбург за нарушаване правата на човека, защото съм арестуван неправомерно". http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Игор Марковски: Не са ме разпитвали нито веднъж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди