изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:45 EEST
Колко са богати политиците след 1 г. на власт    
Новини

Ипотеките на премиера Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов, учредени по време на изборите в полза на партия ГЕРБ са на обща стойност от 880 000 лева.



Това стана ясно, след като Сметната палата публикува в интернет декларациите, подадени през 2010 г., съобщи БЛИЦ.
Освен това и двамата пестят от заплатите си. За миналата година премиерът има 14 484 лева на влог в банка от заплатата си, а вицепремиерът - 5140 лв. Освен това Цветанов е взел и средства извън заеманата длъжност, както и от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е най-имотен. Той е декларирал къща с двор, с площ 500 кв. м във Вашингтон на стойност 2 150 000 лв. Месеци преди да заеме министерския пост, той е събрал 305 000 лева от заплати в Световната банка, докато съпругата му е спечелила през 2009 г. "едва" 180 000 лева. Дянков има и доходи от стопанска дейност като едноличен търговец, както и наем от недвижим имот в САЩ.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев също е сред най-заможните в това правителство. Данъчна му основа общо - от заплати и други приходи е 176 000 лв., докато на жена му - 70 000 лева. Плевнелиев е декларирал 7 имота, от които 5 са парцели в с. Банкя. Също така той е придобил и лек автомобил, марка Ауди, с цена 39 117 лв. Министърът е посочил в своята декларация и дялово участие в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества.

Здравният министър проф. Анна-Мария Борисова също е била доста подробна в описанието на имуществата си, съобщи БГНЕС. Тя е вписала в своята декларация наличието на 3 недвижими имота – апартамент, магазин и гараж в столицата. Борисова притежава и земеделски земи в Бяла Слатина и в село Гъбене. Здравният министър е описала, че притежава и лек автомобил "Пежо 206", на стойност 7740 лв. Борисова притежава и банков влог във Франция, в размер на 23 000 евро, както и 12 000 лв. в България. Анна-Мария Борисова е отбелязала и своето дялово участие от една трета в Център за клинични изследвания.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е декларирал надстройка на ветеринарна клиника във Враца на името на своята съпруга Нина Найденова, в размер на 84 000 лв. Найденов е вписал и наличието на две моторни превозни средства – лек автомобил "Фолскваген Джета" и автомобил на лизинг, на името на съпругата му – "Тойота раф 4".

Президентът Георги Първанов не е декларирал никакво придобито имущество, право на собственост и ограничени вещни права, земеделски земи и гори, прехвърляне на притежавани имоти през предходната година, МПС, дадени обезпечения, а само налични парични средства от 10 000 лв.
Вицепрезидентът Ангел Марин е бил дори по-спестовен, като декларирал 16 000 лева от заплата, 11 200 лв. от които е депозирал в банка.


Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности предвижда ежегодните декларации за предходната година да се подадат в публичния регистър до 30 април, а встъпителните и финалните декларации - до един месец от встъпването или от освобождаването от длъжност.
 


Сходни връзки

Колко са богати политиците след 1 г. на власт | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Колко са богати политиците след 1 г. на власт
Автор: Anonymous да 2010-06-28 @ 18:38 EEST
За всички останали КРИЗА а за тях няма.Какви са тия пари? Какви са тия заплати? че и спестяват Безобразие! Ами попитайте един обиковен гражданин на РБ с какви пари разполага и как живее ? и дали спестява? като тях.Поне не пишете ,защото българина озлобява точто заради  такива писаници.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди