изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:30 EET
ТРИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ С ГРАМОТИ ОТ НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА    
НовиниГрамоти за изработените в три детски градини от Добрич био пана бяха връчени на техни представители по време на церемонията по откриването на Национална изложба, посветена на биоразнообразието.


Изложбата бе открита на Еньовден – 24 юни, в Информационния център на Европейския съюз в София от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Тя връчи грамотите за ЦДГ № 10 „Слънчице”, ЦДГ № 9 „Пчеличка” и ЦДГ № 29.
През месец юни 14-те информационни центъра Европа Директно в България обявиха победителите в организиран от тях конкурс за био-пана, изработени от билки и природни материали. Стотици деца, родители и учители от цялата страна се включиха в инициативата по темата на биоразнообразието. Творбите им носят послание за съхранение на биологичните видове, използването на билки и природни материали, както и за опазване на природата, която ни заобикаля. В националната изложба бяха подредени трите най-добри пана от всеки от 14-те центъра в страната.
Участниците от Добрич бяха определени след като през Европа Директно Добрич организира обучение по „Разработка и управление на проекти”, в което се включиха педагози от детски градини. Целта на семинара бе да се придобият знания и умения за разработване на проекти. Участниците имаха възможност да представят своите проекти, като едно от изискванията беше като краен продукт да имат разработено пано от билки, което да участва в Националната изложба в София. Европа Директно Добрич финансира три от проектите, а четвъртият се финансира от община Добрич.
В изложбата в София със своите пана от билки участваха ЦДГ № 10 „Слънчице” с „Лековитите цветя”, ЦДГ № 9 „Пчеличка” с „Чистата природа – извор на здраве и красота” и ЦДГ № 29 с „Билките в гората са приятел на детето”. Благодарение на Европа Директно Добрич, на церемонията по откриването на изложбата в София присъстваха директорът на ЦДГ №9 Галя Павлова и ръководителят на проекта „Лековитите цветя” на ЦДГ №10 Дияна Костадинова.
 


Сходни връзки

ТРИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ С ГРАМОТИ ОТ НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди