изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:35 EET
ВЪНШНО: МОРЯЦИТЕ ОТ "ПАНЕГА" СА ЖИВИ, ДА ГОВОРИМ ПО-МАЛКО!    
Новини„Моряците на "Панега" са живи и в относително добро здравословно състояние. Добре е и раненият от огнестрелно оръжие при атаката на кораба моряк”, каза министърът на външните работи Николай Младенов в парламент в петък.

Водещо е желанието ни да се опази живота и сигурността на моряците ни, увери той. По думите му обаче именно желанието на българските власти да доведат до положителен финал случая с българските моряци от „Панега" го възпрепятства да предостави повече информация.
„Желанието ни да се върнат живи и здрави в България ограничава възможността ми да отговоря", заяви Младенов.
Към настоящия момент в плен на сомалийски пирати са общо 17 кораба с 409 пленници по различни части на сомалийския бряг, каза той. В България има над 2000 моряци и още морски офицери, които работят преди всичко в чужди компании. Отвличането е част от професионалния риск, коментира Николай Младенов.  Той избори и мерките, които се предприемат в Аденския залив от страна на ЕС, НАТО и многонационалната група. Към месец май над 50 пиратски групи са неутрализирани, усиленото патрулиране продължава, информира Младенов. Той подчерта, че „рискът е намален, но не е премахнат".
Водеща страна при преговорите са корабособствениците и България и МВнР се съобразява с европейската и световна практика, подчерта Младенов. Той увери, че МВнР оказва пълна подкрепа на собствениците на „Панега".
Танкерът "Панега", плаващ под български флаг, беше отвлечен на 11 май в Аденския залив, на около 100 морски мили от Аден. Всички 15 души от екипажа са българи. Капитанът му Румян Попов е от Балчик.
 


Сходни връзки

ВЪНШНО: МОРЯЦИТЕ ОТ "ПАНЕГА" СА ЖИВИ, ДА ГОВОРИМ ПО-МАЛКО! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди