изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:57 EEST
"НАШЕ ЛЯТО" ЩЕ ЗАБАВЛЯВА ОТНОВО ДЕЦАТА    
ОбществоЗа седми пореден път малчуганите от Тервел ще се забавляват през ваканцията в рамките на общинската ваканционна програма "Наше лято".


Основната цел на програмата е да предостави на деца от всички възрасти форми и условия в приятна атмосфера и неформална обстановка да оползотворяват пълноценно своето свободно време. В заниманията могат да участват както децата от града, така и тези, които са на гости на своите баби и дядовци.
Заниманията ще се водят от учители към общински детски комплекс „Малкият принц” с помощта на специалисти от общинска администрация. Тази година за пръв път ще се включи  и читалище „Димитър Дончев–Доктора”. Планират се дейности и форми на работа с подрастващите, които от една страна целят правилното организиране на отдиха им през летните месеци, а от друга – предпазване от рисковите ситуации на улицата и юношеската възраст. Проявите са насочени към обогатяването на личността на децата чрез придобиване на нови умения и знания в различни области, стимулиране на проявата на творческите заложби, разкриване на скритите им интереси. Планират се посещения и занимания с лицензиран спасител на открития през миналото лято басейн в ЦДГ „Здравец” в Тервел.
Децата ще могат да се забавляват с нас всеки вторник и четвъртък през двата месеца. Освен традиционните занятия - рисуване върху керамични изделия, велопоход, изложба на домашни любимци, пикник с игри на открито, турнир по стрийтбол и весел карнавал, са подготвени и нови забавления за участниците. През юли в читалищната библиотека ще участват в интересни занимания в инициативата „Библиотекар за един ден”, ще се проведе и караоке парти с награди за най-успешните изпълнения. През двата месеца са планирани реалити стратегии - състезания между отбори.
За работата на децата в различните форми  материалите ще бъдат осигурени от Община Тервел. В края на Програма „Наше лято” за най-активните малки и големи участници ще има награда – екскурзия. НДТ
 


Сходни връзки

"НАШЕ ЛЯТО" ЩЕ ЗАБАВЛЯВА ОТНОВО ДЕЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди