изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:31 EEST
ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ ПОЛЗВАТ СОЦИАЛНИЯ ПАТРОНАЖ В ТЕРВЕЛ    
ОбществоЗавишаване на капацитета на социалната услуга „Домашен социален патронаж” от 100 на 150 човека от 1 юни бе гласувано на сесия на Общинския съвет в Тервел, съобщиха от кметството.


Топла храна вече ще получават и жители на селата Кладенци и Нова Камена. И двете населени места се характеризират с наличие на голям брой възрастни хора. ОбС прие и решение, с което утвърди параметрите на услугата „Дом за стари хора”, която да се предлага в община Тервел от началото на идната година. Капацитетът на социалното заведение е 25 домуващи. Ремонтните работи по прилежащите терени на сградата приключват на 30 юни. Скоро ще се доставят и мебели за помещенията.
Прието бе решение за осигуряване на средства за съфинансиране на 15 процента от общия бюджет на проект "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в общински образователни институции в община Тервел”. С него общината ще кандидатства в началото на юли пред оперативна програма "Регионално развитие". Проектното предложение е на обща стойност 1 170 000 лв. и включва строително-монтажни работи по СОУ ”Й.Йовков” в Тервел и ОУ ”Отец Паисий” в с. Нова Камена. Двете училища са частично санирани през предходните 5 години. При СОУ „Й. Йовков” се предвижда да се реновира изцяло корпусът, в който се намират двата физкултурни салона и актовата зала, както и да се подмени осветлението с енергоспестяващо във всички учебни стаи и помещенията ,които допълват учебния процес. В ОУ ”Отец Паисий” ще бъде извършено обновяване и въвеждане на енергоефективни мерки за сградата на физкултурния салон. Тя е отделена от училището и за нея е планирано изграждане на автономно отопление, топлоизолиране на покрива и пода, нова дограма, толоизолация на външните стени. Двете училища са средищни и до тях ежедневно с автобуси се извозват деца от общо 15 населени места в общината.
Общинските съветници разгледаха две предложения за утвърждаване на проекти, с които Община Тервел да кандидатства по мярка 321 на Програма за развитие на селските райони. НДТ
 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ ПОЛЗВАТ СОЦИАЛНИЯ ПАТРОНАЖ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди