изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:08 EEST
Първанов: Разтревожен съм от възраждането на крайна идеологическа вражда    
Политика София /КРОСС/ Разтревожен съм от възраждането на крайна идеологическата вражда и инцидентите, предизвикани от омраза и агресивност. Не би трябвало да има държавник, който да не си дава сметка за разликата между конфликтите между футболни привърженици и нападенията, мотивирани от идеологическа и расова нетърпимост. Това каза президентът Георги Първанов на срещата си с ръководството на Българския антифашистки съюз, състояла се по молба на ръководството на съюза.


Почетният председател на Българския антифашистки съюз проф. Велко Вълканов и председателят на съюза Чавдар Стоименов изразиха пред държавния глава тревогата на членовете на БАС от ксенофобски и неонацистки прояви в България, каквито са скорошните атаки срещу членове на съюза.

Държавният глава подчерта, че българското общество трябва да се стреми към национално помирение и че този процес минава през прочитането и осмислянето на историята, даването на ясна политическа оценка на тези събития, а не през отричането и преиначаването на миналото.

Георги Първанов посочи още, че не трябва да бъде допускано снизходително отношение към възникващата тенденция на преиздаване на нацистка и друга антисемитска литература.

Президентът Първанов подчерта също позицията си, която винаги е отстоявал за морално признание на приноса на българските антифашисти в световната съпротива.

/СС/
 


Сходни връзки

Първанов: Разтревожен съм от възраждането на крайна идеологическа вражда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди