изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:15 EEST
МВР И НАП ДЕНОНОЩНО СЛЕДЯТ ТЪРЖИЩАТА    
ИкономикаОт вчера НАП започна денонощни наблюдения на осемте най-големи тържища за селскостопанска продукция в страната, в това число и в Добрички регион. това съобщиха от офиса на приходната агенция в Добрич. Оттам уточняват, че данъчните съвместно с МВР, ще проверяват всеки камион, който влиза или излиза на територията на борсите, като за целта на входа и на изхода на тържищата ще има временни КПП-та, където инспектори от НАП и полицаи ще следят за контрабанден внос и укриване на продажби.

Причината за проверките е масовото укриване на обороти от търговията със селскостопанска продукция.
Присъствието на инспектори на НАП по стоковите тържища ще продължи до края на лятото и се цели да се проследи движението на стоката от нейния внос до реализацията й на пазара, както и да се установи дали търговците отчитат реалните обороти от търговията си. Данъчните ще следят също за произхода на стоките, които се продават на тържищата, както и за това дали се издават необходимите документи за покупко-продажба. Освен това инспекторите на НАП ще проверяват данните, описани в митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители.
Проверката на данъчните ще се осъществява чрез т. нар. постоянно наблюдение. Това е подход, при който служителите на НАП се легитимират и присъства в търговския обект през целия работен ден в продължение на дни или седмици. Досегашната практика на НАП показва, че в дните на наблюдение оборотите на търговците се увеличават от пет до сто пъти. Продължителното наблюдение дава право на НАП да докаже по време на ревизия, че отчетените в присъствието на инспектор обороти са реални и да се поиска плащането на данъци за укрити обороти в миналото.
Миналогодишните проверки на НАП на стоковите тържища показаха, че най-честите нарушения са свързани с неиздаване на документ за продажба, както и липса на документи за произход на стоката. Тогава инспекторите установиха също, че някои от работниците на борсата работят без трудови договори.
 


Сходни връзки

МВР И НАП ДЕНОНОЩНО СЛЕДЯТ ТЪРЖИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди