изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:15 EET
КРАЛИЦА НА БИЛКИТЕ ИЗБРАХА В ЦДГ „СЛАВЕЙЧЕ”    
НовиниС много  песни и забавни моменти децата от детска градина „Славейче” и  30 деца от детска градина № 10 „Слънчице”  отбелязаха заедно празника на слънцето и билките – Еньовден.

 В предварителната подготовка учителките с  онагледени беседи и игри дадоха много знания на децата за богатството от билки  в нашата природа. Майките на момичетата оплетоха красиви венци от билки.
Празникът се проведе в красиво украсената зала на ЦДГ „Славейче”. Кукленият театър, представен от г-жа Радева и г-жа Петрова,  показа на децата колко са необходими билките в живота на човека.
С  викторина г-жа Нейчева и г-жа Стефанова провокираха децата да разкажат за билките. В голямата красива кошница те трябваше да открият и разпознаят билките - лайка, невен, здравец, бял и жълт кантарион и др.
С много вълнение красиво облечените момичета с венец на главата дефилираха пред публиката от момчета  и  журито от възпитатели. Всички момичета заслужено получиха  „грамота” за  отлично представяне в конкурса „Кралица на билките”. Призът бе присъден на Алекс от група ”Калинка”.
Много вълнение предизвика у всички деца и преминаването  за  здраве през билковия венец, който здраво държаха облечените в национални костюми Мария-Виктория  от ЦДГ ”Слънчице” и Маринела от ЦДГ „Славейче”. Празникът завърши с чаено парти и много богата почерпка за децата.
 


Сходни връзки

КРАЛИЦА НА БИЛКИТЕ ИЗБРАХА В ЦДГ „СЛАВЕЙЧЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди