изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:58 EEST
ЛЕТИЩЕТО В БАЛЧИК ДА ПРИЕМА НИСКОТАРИФНИ ПОЛЕТИ    
НовиниНискотарифните полети са начинът България да се отвори към света, счита изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев


Летището в Балчик да може да се използва за нуждите както на военната, така и на гражданската авиация. Там да се приемат полетите на нискотарифната компания RyanAir. Това предлага изпълнителният директор на „Албена” АД Красимир Станев. Според него, по този начин родният бизнес ще се отвори към света. Според него, една от основните пречки пред развитието на българския туризъм в днешно време е изключително ограниченият брой полети до международните ни летища и в частност летище Варна. Още повече, че компании като RyanAir, която е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа, по размер на флота и брой превозени пътници годишно, е отблъсната от условията на българските летища и не намира възможност да започне полети до страната ни. Тя е проявила интерес за полети до летищата във Варна, Бургас и София. Дадена е възможност за кацане само в Пловдив. Концесионерите на летищата във Варна и Бургас държат високи такси и правят кацанията на нискотарифните компании неосъществими, подчерта К. Станев. Според него, това прави държавата ни недостъпна за желаещите да ни посетят туристи и до известна степен обезсмисля усилията на туристическият отрасъл да рекламира и популяризира България като атрактивна туристическа дестинация. От там губи не само българският туристически сектор но се спира и развитието на самите региони, имотния пазар, транспортния отрасъл и търговията, счита изпълнителният директор на „Албена” АД. Българската държава изпада в ситуация на частична изолираност и губи голяма част от потенциални туристопоток, от там и паричните средства които ще влязат в Българската икономика. К. Станев смята, че именно възможностите за нискотарифни полети са начинът България да се отвори към света, възможности да привличане на бизнеса.
Затова предложението на туристическото дружество е държавата да се намеси по отношение на условията, които предоставят българските летища на желаещите да оперират до тях авиокомпании и да се постигнат условия, които са достатъчно атрактивни за привличането на нови полети. Полетите на нискотарифните компании като RyanAir пасват напълно с визията на България като евтина туристическа дестинация и ще привлекат желаещи да почиват у нас гости от цяла Европа, счита К. Станев. Затова той предлага и алтернатива на летищата във Варна и Бургас. Това е вариантът летище “Балчик” да бъде преобразувано от летище с военен статут към летище за съвместно ползване от военна и цивилната авиация. Още повече, че географското разположението на летище “Балчик” е изключително подходящо да поеме и обслужва трафика към туристическите дестинации по северното черноморие.
Според К. Станев, нужна е инвестиция от 20-30 милиона лева за летището в Балчик, за да може то да приема такива полети. Но, подчерта той, ако тези пари не се вложат сега, след 15 години ще трябва да се инвестират 1 милиард лева, тъй като летището ще трябва да се прави наново. „По този начин ще се отвори България към света, а държавата не само че няма да загуби, макар да не се плащат летищни такси, но и ще спечели”, категоричен е К. Станев.
 


Сходни връзки

ЛЕТИЩЕТО В БАЛЧИК ДА ПРИЕМА НИСКОТАРИФНИ ПОЛЕТИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЛЕТИЩЕТО В БАЛЧИК ДА ПРИЕМА НИСКОТАРИФНИ ПОЛЕТИ
Автор: Anonymous да 2010-06-30 @ 06:07 EEST
Вижте кой го иска това нещо: Големия "АС" в летенето на Добруджа!
ЛЕТИЩЕТО В БАЛЧИК ДА ПРИЕМА НИСКОТАРИФНИ ПОЛЕТИ
Автор: Anonymous да 2010-06-30 @ 07:02 EEST
Празни мисли на един празен човек

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди