изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:00 EET
РУМЪНСКИ ПОЛИЦАИ СЕ ВКЛЮЧВАТ В АКЦИЯ НА КАТ    
Ред и сигурностПравилник за извършване на съвместни действия  на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулна дейност за опазване на обществения ред подписаха в понеделник в Гюргево главният секретар на МВР Калин Георгиев и генералният инспектор на румънската полиция Петре Тобъ, съобщи dariknews.bg.


Документът предвижда създаването на съвместни екипи от български и румънски полицаи, които ще патрулират по Черноморското крайбрежие на двете страни.
Съвместната дейност на полицаи от двете страни ще започне с акция на „Пътна полиция" от 2 до 4 юли. На територията на България и Румъния ще бъде проверявана регистрацията на автомобилите. Проблемът засяга предимно румънци, които заради по-ниските данъци са регистрирали возилата си в България. „До тогава автомобилите ще трябва да се пререгистрират", заяви генералният инспектор на румънската полиция Петре Тобъ.
От 18 юли до 22 август осем екипа съставени от по един румънски и български полицай ще патрулират в курортите Албена, Златни пясъци, Констанца и Мангалия. Струдничеството ще се осъществява на реципрочна основа. Полицаите, които са командировани в съответната страна, няма да носят оръжие и ще оказват съдействие на домакините при проблеми с техни сънародници.
Главен секретар Калин Георгиев уточни, че това няма да натовари бюджета на двете силови министерства, защото на полицаите няма да се плащат дневни и квартирни. След 22 август работата на съвместните екипи ще продължи в зимните курорти. Двамата секретари съобщиха още, че Българо-румънското полицейско контактно бюро, което е на територията на Гюргево, ще бъде трансформирано в център, който ще координира общи действия по борбата с криминалната и икономическата престъпност. НДТ
 


Сходни връзки

РУМЪНСКИ ПОЛИЦАИ СЕ ВКЛЮЧВАТ В АКЦИЯ НА КАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди