изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:29 EEST
БОЛШИНСТВОТО ПЛАЖОВЕ - НЕОХРАНЯЕМИ    
НовиниСпоред кмета на Каварна Цонко Цонев трябва да се промени нормативната база за отдаването на плажовете

В разгара на летния сезон болшинството от плажовете по Добруджанското крайбрежие са с табели "Неохраняем плаж", каза специалистът от областна администрация, отговарящ и за провежданите търгове за плажовете Ангел Драгостинов. Той припомни, че в първия търг, проведен от администрацията със стопани се сдобиха само два от 10-те предложени. "В момента тече процедура за другите 8 плажа, като цените отново са същите, както и за първия търг. Документите ще бъдат отворени на 5 юли" - каза още Драгостинов.
Освен плажовете, отдавани на търг от администрацията, МРРБ също провежда втори търг за два от плажовете в областта - централния в Каварна и плажа на Двореца в Балчик. Те също останаха без стопани след първия търг. За НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че според него методиката за провеждането на търговете трябва да бъде променена и това трябва да стане до края на годината. "Смятам, че цените са изключително високи. Миналата година цената за нашия плаж бе 33 хил. лв. и отново нямаше кандидати, а тази година при цена от 50 хил. лв. - не вярвам, че някой ще прояви интерес. Едно от решенията е да се дадат плажовете на общините, така ние ще можем да ги отдаваме и в бюджетите ни да влизат приходи" - каза Цонев. той добави още, че търговете трябва да се провеждат най-късно през януари, за да може да има и технологично време при обжалване за произнасяне на съда, така че лятото кметствата да посрещат с готова база и инфраструктура за туристите.
 


Сходни връзки

БОЛШИНСТВОТО ПЛАЖОВЕ - НЕОХРАНЯЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди