изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:14 EEST
ПОСКЪПВАНЕТО НА ГОРИВАТА ЩЕ ВДИГНЕ НАСЪЩНИЯ    
НовиниХлебопроизводителите прогнозират скок в цената на хляба, след като стана ясно, че от днес ще се плащат по-високи цени за газ и електроенергия.

Според ръководителя на един от големите заводи в града Ивелин Савов ще се наложи увеличение от 20 на сто на най-масовия 700-грамов хляб. От своя страна председателят на браншовата организация на хлебопроизводителите и сладкарите в региона Тошко Няголов заяви, че може увеличението ще е между 10-15 на сто или от около 10 стотинки на хляб. "Все още е рано да се каже, тъй като определяща е цената на брашното. Предвид обаче дъждовете, заради които се бави жътвата, чакаме да видим какво ще е качеството тази година на пшеницата и съответно на брашното. Именно по тази причина смятам, че няма да има увеличение през юли. тогава ще бъдат направени точните разчети" - каза Няголов.
Той призна още, че в тежката икономическа ситуация 50 на сто от фирмите, членуващи в браншовата организация са прибегнали до съкращения на работниците си, за да оцелеят и да продължат работа.
 


Сходни връзки

ПОСКЪПВАНЕТО НА ГОРИВАТА ЩЕ ВДИГНЕ НАСЪЩНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди