изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:59 EEST
ГРАЖДАНИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ПЧЕЛЕН ТОРМОЗ    
НовиниИскане за категорично становище дали е забранено или не на територията на община Добрич да се отглеждат пчели внесе на заседанието на местния парламент вчера Гинка Димитрова – данъкоплатец и  кореспондент на БНР.

Тя алармира, че от няколко месеца няколко семейства, които живеят в широкия център на Добрич, имат проблем с напаст от пчели и оси, които съсед отглежда в двора си. Много от тях са били ужилени. В отговор на изпратено писмо до кмета, се посочвало, че общината не е компетентен орган по случая. Инстанциите, които гражданите са потърсили за съдействие, също не са им помогнали. Някои са ги питали защо още не са отровили пчелите, други им препоръчвали да се натриват с чесън, а трети ги успокоявали, че след ухапване от пчелите след това няма да страдат от ревматизъм, разказа пред местния парламент Г. Димитрова. И посочи, че се е стигнало дотам да им обясняват, че пчелата не е животно. Затова сега тя настоява да получи отговор от Общинския съвет дали приетата от него Наредба за осигуряване на обществен ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда, която забранява отглеждането на селскостопански животни в апартаменти, тераси, мазета, тавани, гаражи и дворове на територията на община град Добрич, касае и пчелните семейства. Г. Димитрова посочи, че има намерение да сезира за случая и пресцентъра на Европейската комисия.
 


Сходни връзки

ГРАЖДАНИ СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ПЧЕЛЕН ТОРМОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди