изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:17 EEST
ШОУТО СЕСИЯ    
НовиниНАРЕДБА ПОЗВЛЯВА ОТДАВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ ПЪТИЩА

Наредба за управление на общинските пътища бе приета на вчерашното заседание на Общинския съвет в Добрич. Тя регламентира наличието и на частни пътища, които не са отворени за частно ползване, както и отдаването на общински пътища на концесия. Направено бе уточнение, че общинските пътища са различни от общинската пътна мрежа. Като община от градски тип общинските пътища на Добрич са общо 12. Бяха приети промени и допълнения в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на общината. Въведена бе и такса за издаване на разрешение на строеж за алтернативни енергийни източници като таксата за ветрогенератори бе определена да е 30 000 лева за генератор, а за фотоволтаични системи – 0,5 на сто от строителната стойност на обекта, но не по-малко от 1000 лева на декар. На заседанието си вчера общинските съветници приеха подборен устройствен план и план за регулация и застрояване на жк „Иглика”. Той предвижда малкоетажно застрояване в индивидуални урегулирани имоти. Приет бе и Устойчив енергиен план за действие към Споразумението на кметовете. Той има за цел намаляване на емисиите на въглероден двуокис до 2020 г. с 25 процента. Приет бе правилник за дейността на общинско предприятие „Обреден дом”, неговата структура и числен състав. Предвижда се „Обреден дом” да бъде второстепенен разпоредител с бюджетни кредити. Прекратяването на общинското дружество и откриването на производството по ликвидацията му ще започне от 1 януари 2011 г. Така че известно време успоредно ще функционират общинското предприятие и ще се извършва ликвидация на дружеството „Обреден дом” ЕООД. При промяната се извършва редукция в състава като предприятието ще има численост от 20 души. Учредено бе право на ползване на общински имот от дружеството за декоративни животни и птици „Златна Добруджа”. Имотът е по ул. „Отец Паисий” 62.
С гласовете си вчера общинските съветници потвърдиха действията на представителя на община Добрич Неджати Якубов в Общото събрание на „Югоагент-Добрич”. На заседанието на 16 юни той е гласувал „против” предложенията за вземане на решение за осигуряване на необходимите средства, които да обезпечат процеса на ликвидация на дружеството, чрез отпускане на заем от съдружниците. Другото решение, за което той е гласувал „против” е за цедиране на вземанията на дружеството на трети лица с оглед по-бързо приключване на производството по ликвидация и овластяване на ликвидатора за сключване на договор в тази връзка. За монтаж на кафе автомат ще се отдаде част от голямото фоайе на Общинския младежки център. За монтиране на универсален търговски павилион за продажба на цветя ще се отдаде общинско място пред бистро „Сезони” с площ от 3,5 кв. м.
Общинският съвет вчера разреши на кмета да издаде запис на заповед за авансово плащане по проект „Към по-качествено образование в ареал Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура” по оперативна програма „Регионално развитие”. Авансът е в размер на 996 654,84 лева, което е 20 на сто от стойността на договора.
 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди