изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:55 EEST
ИЗЛЕЗЕ СТАТИСТИЧЕСКИЯТ СБОРНИК „ДОБРИЧ 2009”    
НовиниФакт е вече статистическият сборник на област Добрич „Добрич 2009”.

Той обхваща периода 2004-2008 година, съобщиха вчера на пресконференция от Териториалното статистическо бюро. Тя бе по повод навършването на 130 години от създаването на българската статистика.
За първи път подобен сборник е съставен през 1967 година от тогавашния окръжен отдел “Статистика” към Централно статистическо управление. От 1998 г. изданието е ежегодно. Сборникът се издава и разпространява на хартиен и електронен носител. Всяко издание обхваща период от 5 години назад и под формата на таблици и анализи включва основните показатели, характеризиращи демографското, социалното и икономическо развитие на област Добрич. В сборника са включени данни от Географския институт при БАН и Националния център по метеорология и хидрология относно баланса на територията, водните басейни и климата.
Направена е обща характеристика на административно – териториалното деление в областта.
Данните за състоянието на населението са от провежданите преброявания и по данни на службите, регистриращи по ГРАО към 31 декември на съответната година. Подробно са разгледани доходите и разходите средно на лице от домакинство,както и потреблението на основните хранителни продукти от домакинствата и средно на лице. В сборника е отредено място на структуроопределящите отрасли на територията на област Добрич, като промишленост, селско стопанство, туризъм и търговия.  В раздел правосъдие са поместени данни за престъпленията и осъдените лица, които са резултат от статистическото наблюдение на дейността на районните, окръжните и военните съдилища, териториалните служби на МВР и Комисиите за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица.
Изданието може да се получи срещу заплащане от 10 лева на хартиен или електронен носител. Всеки желаещ може да го ползва безплатно, ако посети Териториалното статистическо бюро.
 


Сходни връзки

ИЗЛЕЗЕ СТАТИСТИЧЕСКИЯТ СБОРНИК „ДОБРИЧ 2009” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди