изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:49 EEST
AРТ УИКЕНД В „КАЛИАКРИЯ”    
ТуризъмОт 2 до 4 юли в изискания комплекс „Калиакрия” край Каварна ще се проведе първия по рода си летен арт фестивал.

Weeky freaky има амбицията да среща своите гости с най-разнообразните форми на изкуство, които се практикуват днес. От петък вечерта до ранния следобед на неделята в района на к-с „Калиакрия” ще се случат различни артистични проекти. От инсталации и пърформанси до музика и бижута, без ограничения в изкуствата.
Петък вечер weeky freaky ще стартира с откриването на фотоизложбата “ The nature of  Fashion” на топ фотографа, режисьор и визуален артист -   Александър Моллов. Той е работил с модни агенции в Милано и Ню Йорк.. В портфолиото му има множество корици и фотосесии за Егоист, EGO, ELLE, EVA, Cosmopolitan, MAXX, Intro, 1Едно, както и рекламни кампании на Rollmann, Capasca, Prista Oil. Като режисьор е автор на над 30 музикални видеоклипове на международни и български артисти. Вечерта ще продължи с първия тур от късометражни филми, селектирани от  Artin Vision и подкрепени от Jameson и парти на Dj-ите от Surcasm. Ще бъдат представени девет късометражни филма на режисьори като Адам Елиът, Дидие Фонтен, Етгар Керет и Шира Гефен.
Съботата ще бъде най-наситеният със събития ден.
Първата среща  на публиката ще е със следобедно парти около Totally Romantic pool bar с Absolut Garo /Surcasm/, съпроводено с ревю на Beefeater, вдъхновено от модата на  80-те години.  Инсталациите “Fantomat” и “Via Ludens” ще представи носителят на наградата на Мтел за съвременно изкуство 2009  – Венелин Шурелов. Съботният ден ще продължи с постановката на професионалната група за импровизационен театър „HaHaHa Impro Theatre”, които ще провокират с един неочакван, рисков и много жив формат за театрално зрелище, в което зрителите не са пасивни консуматори на предварително подготвен материал, а живи инициатори за смелата актьорска импровизация на едни от най-интересните млади имена в българския театър.
Следващото събитие в съботната вечер е създадената специално за weeky freaky интерактивната инсталация на Runabout Project.  В неделя двама артисти ще представят своето изкуство, демонстрирайки го пред зрители и приканващи ги да се включат в създаването - Емилия Скотник е майстор в  изработката на ръчна хартия и оригами и бижутерът Весела Кучева.
Няколко дни след премиерата си на Малкия сезон в Театрална работилница „Сфумато” Ана Митева и Александър Манджуков ще представят по време на арт фестивала в к-с „Калиакрия” дебютният си танцов спектакъл „Лош навик” на гостите на weeky freaky. Арт уикендът ще приключи с прожекцията на втория тур на късометрожни филми избрани за зрителите от Future Shorts и съдействието на Jameson.
Амбицията на организаторите е концепцията на  weeky freaky да не остане еднократно осъществен, а да продължи в поредица от арт уикенди, които да превръщат почивката в арт приключение.
 


Сходни връзки

AРТ УИКЕНД В „КАЛИАКРИЯ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди