изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:23 EEST
Служителка на НАП обвини Мургина в натиск    
Новини Бившата шефка на НАП Мария Мургина е оказвала натиск върху служители в НАП-Плевен заради констатации в доклад за данъчна ревизия на плевенска фирма.

За това разказа пред съда Емилия Иванова от териториалната дирекция в Плевен, съобщи КРОСС. Софийският градски съд разпитва няколко часа служители на НАП по делото срещу Мургина. Тя е обвинена в заплаха спрямо териториален директор на НАП – Силистра, за злоупотреба със служебно положение, както и за подаване на декларация с невярно съдържание.

При извършването на ревизия на фирма "Плевен 1299" били установени нередности при данъчните декларации и заприходени премии на служители, които не били изплатени, разказа пред съда Иванова. От НАП изготвили констатация, главният данъчен инспектор Цветанка Янкова изразила становище. В него тя защитила констатацията на Иванова, но след среща с Мария Мургина, която оказала натиск върху директора на НАП–Плевен Лидия Андреева, Янкова променила становището си, пише "Всеки ден".
Евелина Иванова бе категорична, че е имало натиск от страна на Мургина върху Лидия Андреева, която се е притеснявала за работното си място. На срещата с Мургина са присъствали Янкова, Андреева и други служители на НАП. Тогава са били обсъждани възнагражденията на служителите на дружеството, на което е правена ревизия. На срещата е коментирано и уверението на фирмата, че ще се изплатят възнагражденията на работниците.

Пред съда Цветанка Янкова разказа, че по време на срещата при Мургина, Койка Янкова, зам.-директор на териториалната дирекция на НАП в Плевен, е представила уверения, че фирмата, която междувременно обжалва ревизионния доклад, ще изплати заприходените вече задължения. Решено е казусът да отпадне и финансовото положение на „Плевен 1299" да не се преизчислява.

Янкова отрече на срещата Мургина да е оказвала натиск върху ревизиращия екип за промяна на констатациите в доклада.
„В края на срещата Мария Мургина попита: Колежки, вас нещо притеснява ли ви? И отговорът беше "не", разказа тя.

 


Сходни връзки

Служителка на НАП обвини Мургина в натиск | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди