изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:49 EET
ЗАТЯГАТ КОНТРОЛА ВЪРХУ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ    
НовиниСлед срещата, която проведе със структурите, подчинени на Министерството на труда и социалната политика министър Тотю Младенов заяви пред журналисти, че ведомството затяга контрола върху инвалидните пенсии. "От началото на 2011 г. затягаме контрола върху инвалидните пенсии. В момента над 460 хил. души в страната получават 860 хил. инвалидни пенсии, като някои хора получават повече от една. Желанието ни е хората, които имат нужда да ги получават. Не може хора, които са с 90 % инвалидност да имат фирми за таксиметрова дейност" - каза Младенов.

Той добави още, че ще се променя и начинът, по който хората, които ползват безплатен транспорт два пъти в годината, ще получават билетите си за пътувания. За да има контрол, всеки път ще трябва да ходят до дирекциите за социално подпомагане, за да си вземат билета, защото иначе ги вземат и ги дават на свои близки, каза министърът.
Младенов обяви, че засега нивото на безработицата в страната се задържа, като по статистика на ведомството положението е било най-тежко в края на миналата и началото на т.г. Безработицата е започнала да расте от декември 2008 г., като е достигнала пик бе през февруари т.г., когато за страната процентът на хората, останали без работа е бил 10.26 %. От март до юни вече се наблюдава лек спад, като в момента в страната има 340 хил. души безработни, каза още Младенов. "За да може да се задържи нивото на безработица, от есента ще се търсят възможности от другите структурни програми - Околна среда, Регионално развитие и други, за да почувстват фирмите и хората подема" - каза министърът.
Вече е факт и промяна в Кодекса за социално осигуряване, според който обезщетението при безработица на човек ще е в размер на 60 на сто от възнаграждението му за последните 9 месеца, каза още министърът.
 


Сходни връзки

ЗАТЯГАТ КОНТРОЛА ВЪРХУ ИНВАЛИДНИТЕ ПЕНСИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди