изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:31 EEST
ОТНОВО ЩЕ РАБОТЯТ СОЦИАЛНИТЕ ТРАПЕЗАРИИ    
НовиниОт 1 октомври отново ще заработят 240-те социални трапезарии в страната. Това стана ясно по време на посещението на министъра на труда и социалната политика в Добрич Тотю Младенов, който заедно с колегите си от агенцията по заетостта, социалното подпомагане и директора на "Главна инспекция по труда" бяха в Добрич.

Заедно с екипа на областния управител Желязко Желязков и кмета на Добрич Детелина Николова, както и представителите на всички подчинени на ведомството институции бе обсъдена социалната стратегия и визия на областта. Министърът заяви, че само за област Добрич от услугите на социалните трапезарии, разкрити миналата година се се ползвали 6666 души, които са получавали ежедневно топъл обяд. И тази година се очаква в страната от услугата да се ползват близо 12 хил. души. "До декември средствата за трапезариите са осигурени от външни донори в размер на 1 300 хил. лв., а нужните средства за функционирането им през първите 4 месеца на следващата година, ще бъдат заложени в бюджет 2011" - каза Младенов. Той заяви още, че от 1 октомври общо 260 хил. души крайно нуждаещи се в страната ще получат чрез БЧК хранителни продукти, осигурени с евросредства и пари от държавата.
От 1 август пък стартира набирането на заявления за енергийни помощи за есенно-зимния сезон, като очакванията на министерството са от тази подкрепа в страната да се възползват около 300 хил. души. Тази година за тази услуга ведомството е дало 75 млн. лв., като на човек се е изплащала сума в размер на 276 лв. Всеки сам избира дали да кандидатстват за твърдо гориво, парно или ток, каза министърът. Хората отново ще получават като средства равностойността на 350 кВтч електроенергия, така че цената на тока няма да се отрази върху парите, които се отпускат.
 


Сходни връзки

ОТНОВО ЩЕ РАБОТЯТ СОЦИАЛНИТЕ ТРАПЕЗАРИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди