изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:24 EEST
НАД 6 ХИЛЯДИ ПЯХА С ДЖОН ЛОУТЪН НА ДЖУЛАЯ    
Общество Служебният премиер  Стефан Софиянски припява на хитовете на вокалиста на "Юрая Хийп". За поредна година култовото плато на Камен бряг събра над 6 хиляди души, дошли да посрещнат изгрева на юлското слънце. Над 15 бяха и капанчетата, накацали по платото и осигуряващи на феновете бира и мезе. Любителите на хипи движението, родило през 70-те години на миналия век, нощували в палатки и автомобили на платото в 4.30 ч. бяха събудени от изпълненията на група "Гранулом".

 Веднага след тях на сцената се качиха момчетата от Б.Т.Р., като първи зад микрофона като вокалист застана Санеца и изпя няколко песни от репертоара на световни музикални звезди, след което го отстъпи на оригиналния певец на групата - Наско. Все повече ставаха хората, около специално издигната сцена и в 5.30 ч., минути преди изгрева на юлското слънце, тълпата посрещна с бурни възгласи вокалиста на легендарната "Юрая Хийп" Джон Лоутън, който запя култовото парче "Джулай Морнинг". В мига, когато слънцето подаде лика си от морската шир, Лоутън призова всички да обърнат поглед към него. След изпълнението на песента музикантът сподели, че за пета поред година е на Камен бряг и заедно с всички посреща Джулая. Лоутън неуморно пя до 7 часа сутринта, като накрая благодари на всички и им каза с усмивка: "Малко спахме, малко пяхме. Благодаря ви, че пак бяхме заедно".
Репортер на вестника видя, че сред множеството бе и служебният експремиер Стефан Софиянски, който заедно със съпругата си също бе на Камен бряг. Явно именитият българин е фен на Лоутън, защото припяваше с всички парчета, изпълнени от музиканта.

След приключването на купона кметът на Каварна Цонко Цонев сподели, че е много щастлив от факта, че тази година посрещането на изгрева е било благополучно за всички фенове и не е имало трагични инциденти. Хората прибираха палатки и спални чували, като си обещаваха догодина отново в ранните утринни часове да се срещнат пак на Камен бряг, където магията трае вечно.

ДЖУЛАЙ МОРНИНГ - ДЕН НА СВОБОДНИЯ ДУХ НА БЪЛГАРИЯ

 

 
 


Сходни връзки

НАД 6 ХИЛЯДИ ПЯХА С ДЖОН ЛОУТЪН НА ДЖУЛАЯ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НАД 6 ХИЛЯДИ ПЯХА С ДЖОН ЛОУТЪН НА ДЖУЛАЯ
Автор: Anonymous да 2010-07-01 @ 21:53 EEST

Софиянски,който отдавна трябваше да е зад решетките сега си припява човечеца.

НАД 6 ХИЛЯДИ ПЯХА С ДЖОН ЛОУТЪН НА ДЖУЛАЯ
Автор: Anonymous да 2010-07-02 @ 07:05 EEST

Защото извади България от гроба, който й изкопаха Виденов и другите преди него лиБ

НАД 6 ХИЛЯДИ ПЯХА С ДЖОН ЛОУТЪН НА ДЖУЛАЯ
Автор: Anonymous да 2010-07-02 @ 09:32 EEST

то много хубаво , само дето капанчетата останаха без оборот.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди