изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:52 EEST
Майка доказва, че не е мъж заради грешно ЕГН    
Ред и сигурност

59-годишната Иванка Я. завела дело в Районния съд в Пазарджик, за да докаже, че не е мъж, въпреки раждането на двете си деца. Жената, която е от септемврийско село, се родила през февруари 1951 г. в болницата в Пазарджик. Нито лекарите, нито родителите и имали съмнения в нейния пол. Немарлив чиновник от община Пазарджик обаче незнайно защо издал акт за раждане, в който записал, че бебето е от мъжки пол и се казва Иван, пише вестник "Марица".



Повече от абсурдната грешка замалко не станала и двойна, след като и кметството в родното й село издало документ, че Иванка всъщност е мъж. Благодарение на намесата на родителите й писарят поправил пола на новороденото от мъжки на женски, а имената допълнени с женски окончания. Първия акт за раждане обаче никой не се сетил да анулира. Така Иванка изпаднала в нелепата ситуация да се води мъж, тъй като по закон валиден акт за раждане е този, издаден в Пазарджик, тъй като тя се е родила в областния град.

Никой обаче не забелязал странната грешка, въпреки че Иванка родила и две деца. Едва преди месец Иванка Я. завела дело в Районен съд - Пазарджик. По време на процеса бе изследвано цялото родословно дърво на Иван (Иванка). Разпитани бяха нейни братовчеди, които да докажат, че Иванка никога не е била момче. В крайна сметка Районният съд в Пазарджик уважи иска на потърпевшата от чиновническото недоглеждане и промени и официално нейните имена. Магистратите задължиха чиновниците в община Пазарджик да издадат нов акт за раждане, където да бъде отразено, че тя е жена. dir.bg
 


Сходни връзки

Майка доказва, че не е мъж заради грешно ЕГН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Майка доказва, че не е мъж заради грешно ЕГН
Автор: Anonymous да 2010-07-02 @ 15:57 EEST

Аз си мисля, че на родените през 1951 година актовете за раждане са съставяне години след тяхното раждане. Колко му е да стане грешка. Пък и колко хора знаят информацията, която се формира от последните четири цифри на ЕГН. То днес се работи с компютри, че се правят груби грешки, та какво остава за времето, когато чиновниците са имали под ръка химически молив и печатна машина.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди