изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:09 EEST
Изтеглят от пазара опасни бебешки рокли и обувки    
Новини София /КРОСС/ Комисията за защита на потребителите /КЗП/ изтегля от пазара опасни бебешки рокли с връзки зад врата и обувки с дребни елементи. Председателят на КЗП Дамян Лазаров издаде заповеди, с които забрани продажбата им и разпореди подобни модели да не се появяват повторно в търговската мрежа в България, съобщиха от ведомството.

Обувките са китайско производство, розови на цвят. Имат две каишки с обща закопчалка под формата на панделка. В областта на пръстите е пришита лента, върху която е прикачена пластмасова глава на коте с множество дребни мъниста за очи и уста. Те се отделят лесно и ако детето ги погълне, може да се задави, а в по-тежки случаи - дори да се задуши. Инспектори на КЗП са окрили 16 чифта от този модел в магазин за обувки и домашни потреби в Ловеч.

Бебешките рокли са се продавали на щанд за детско облекло в Димитровград. Рискът при тях идва от презрамките, които се завързват зад врата на детето. Бебетата са изключително подвижни и непрестанните им жестове често водят до развързване на връзките по дрехите и обувките им. В случая връзката може да се увие около вратлето или да се закачи за креватчето или количката, което да доведе до наранявания или задушаване.

/АС/

 


Сходни връзки

Изтеглят от пазара опасни бебешки рокли и обувки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди