изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:11 EEST
Германия разби Аржентина на Меси и Марадона, играе полуфинал    
Спорт Немците биха един от фаворитите за титлата с 4:0

Германия ще играе полуфинал на Световното първенство по футбол в ЮАР. Немците разбиха един от фаворитите за титлата Аржентина на Диего Марадона с 4:0. Попаденията бяха дело на Томас Мюлер, Арне Фридрих и две на Мирослав Клозе. Тимът Германия чака името на съперника си за полуфинала тази вечер в мача между Испания и Парагвай.

Немците започнаха много и още в 3-ата минута Подолски бе фаулиран няколко метра зад левия ъгъл на наказателното поле. От свободния удар Швайншайцер центрира, а Томас Мюлер изпревари защитата и с глава откри резултата. Голът подейства като студен душ на аржентинците, които в следващите минути не успяваха в нищо. В 5-ата минута Йозил изведе Кедира, но Ромеро демонстрира хладнокръвие и спаси. Последваха два удара на Швайнщайгер, но той би в тялото на защитник.

След десетата минута “гаучосите” започнаха да стоят равностойно на съперника си на терена. В 15-ата минута Ди Мария бе изведен добре, но се забави с центрирането. Меси успя да създаде положение за Тевес в 22-ата минута, но Нойер излезе и улови. Постепенно обръчът около наказателното поле на немците се затягаше, но те не пропускаха шанса си с бързи контраатаки.

В 33-ата и 35-ата минута новите съотборници в Реал (Мадрид) Ди Мария и Игуаин имаха шанс да изравнят, но ударите им бяха слаби. Веднага след положението на нападателя Мюлер игра с ръка малко пред дъгата пред наказателното поле. Аржентина получи право да изпълни пряк свободен удар, а Мюлер жълт картон. Меси изпълни, но би в стената. Хайнце овладя и центрира към Тевес, който вкара, но съдията бе маркирал засада.

Последните пет минути на първото полувреме минаха под диктовката на Германия, но нападателите не създадоха чисти положения. Меси имаше два удара, но би прекалено високо.

Второто полувреме започна с натиск на Аржентина. “Гаучосите” почти не излизаха от наказателното поле на противника, но високите бранители се справиха с Макси Родригес и Лео Меси. В 48-ата минута Ди Мария стреля от около 28 метра, но топката профуча покрай вратата. Шест по-късно Игуаин влезе в наказателното поле и опита да центрира от аутлинията, но Нойер го блокира добре.

Страхотен шанс получиха немците в 61-ата минута, когато Отаменди фаулира Клозе на около 25 метра фронтално срещу вратата, но Швайнщайбер би в стената. Веднага след това Тевес стреля от същата дистанция, но в ръцете на Нойер. Следващата ситуация за Аржентина бе още по-опасна. Меси подаде вляво към Игуаин, който оставаше сам срещу вратаря, но Лам изби от крака му.

Противно на натиска на “гаучосите” Германия стигна до втори гол. В 68-ата минута Подолски получи от Мюлер на границата на наказателното поле и влезе в него. Вместо да стреля той подаде успоредно към Клозе, който изпревари защитник и от 2-3 метра удвои.

В 73-ата минута унижението за Аржентина и Марадона стана пълно след третото попадение във вратата им. Швайнщайгер стигна до аутлинията и центрира, а Арне Фридрих засече от 3-4 метра и вкара за 3:0.

Бундестимът обаче не спря до тук. В 89-ата минута при нова контра Подолски тръгна през центъра и намери Йозил в ляво. Халфът центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Клозе с десния крак вкара за 4:0. Това е 14-ият гол на нападателя на Световни финали и негов четвърти в ЮАР. С него изравни постижението на сънародника си Герд Мюлер, а с едно попадение повече е само бразилецът Роналдо.

Така Германия стигна до убедителна победа, макар че Аржентина натискаше в голяма част от мача. Един от големите успехи на немците бе факта, че успяха да обезличат звездата на съперника Лео Меси и вкараха положенията, които създадоха с бързи контраатаки./БЛИЦ 

Срещата по минути тук
Програмата на елиминационата фаза тук

 
АРЖЕНТИНА - ГЕРМАНИЯ 0:4
0:1 Мюлер (3), 0:2 Клозе (68), 0:3 Фрирдих (73), 0:4 Клозе (89)


argentina_flag.jpgАРЖЕНТИНА: 22.Серхио Ромеро, 15.Никола Отаменди (70 - 23.Хавиер Пасторе), 4.Николас Бурдисо, 2.Мартин Демикелис, 6.Габриел Хайнце, 14.Хавиер Масчерано, 7.Анхел ди Мария (75 - 16.Серхио Агуеро), 20.Макси Родригес, 10.Лионел Меси, 11.Карлос Тевес, 9.Гонсало Игуаин




german_flag.jpgГЕРМАНИЯ1.Мануел Нойер, 16.Филип Лам, 3.Арне Фридрих, 17.Пер Мертезакер, 20.Джером Боатенг (72 - 2.Марсел Янсен), 8.Месут Йозил, 7.Бастиан Швайнщайгер. 6.Сами Кедира (77 - 18.Тони Кроос), 13.Томас Мюлер (84 - 15.Пьотр Троховски), 10.Лукас Подолски, 11.Мирослав Клозе


Кейптаун, "Грийн Пойнт"
Съдия: Рашван Ирматов, Рафаел Илясов (Узбекистан), Багхадир Кочкаров (Казахстан)
Жълти картони: Отаменди, Масчерано (Арж), Мюлер (Гер)



АРЖЕНТИНА Витрина на мача ГЕРМАНИЯ
20 Удари към вратата 18
13 Неточни удари 12
7 Точни удари 6
20 Извършени нарушения 14
5 Засади 0
5 Корнери 4
2 Жълти картони 1
0 Червени картони 0
54% Притежание на топката 46%
 НАЙ-ВАЖНОТО ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ - ЮАР 2010
 


Сходни връзки

Германия разби Аржентина на Меси и Марадона, играе полуфинал | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Германия разби Аржентина на Меси и Марадона, играе полуфинал
Автор: Anonymous да 2010-07-04 @ 12:12 EEST
Това Германия само Сърбия може да ги бие в редовното време. Иначе са голям отбор!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди