изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:13 EEST
Цвети Пиронкова става най-младият почетен гражданин на Пловдив    
Спорт Славчо Атанасов прие Цветана Пиронкова в заседателната зала на общината, за да я поздрави с най-големия български успех, постиган някога на тенис турнира Уимбълдън, и да подпише пред изпълнилите залата журналисти предложението за удостояването й с "Почетен гражданин на Пловдив", което ще бъде гласувано на общинската сесия на 22 юли, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

 

"През 1887 година, когато България се е борила за националното си освобождение, по света вече са участвали по състезания и са се борили на турнира Уимбълдън, затова и българският успех е толкова значителен. Сигурен съм, че Цвети ще постигне и победа", отбеляза кметът.

Според него постигнатият резултат връща славата на Пловдив като спортна столица на страната и доказва, че градът ражда едни от най-талантливите спортисти, припомняйки рекорда на Стефка Костадинова, двете златни обувки - на Христо Стоичков и Георги Славков, олимпийските титли на Николай Бухалов, успехите на Стоян Делчев.

"Да бъда предложена за почетен гражданин за мен е чест, не само защото това е родният ми град, който безкрайно обичам, а и като пътувала доста по света твърдя, че Пловдив е най-хубавият и уникалният град", отговори Пиронкова.

Славчо Атанасов обеща подкрепа на младата тенесистка в нейните начинания. Президентът на тенис клуб "Локомотив" Георги Крумов му подсказа, че тя и семейството й имат намерение да създадат тенис академия, за което общината би могла да помогне с терен.

"Разбира се, само до края на седмицата внесете официално писмено желание за това", увери кметът.

Утре в 10 часа Пиронкова ще направи първата си тренировка на тенис кортовете на "Локомотив", където преди това ще се срещне с младите състезатели, за които тя вече е кумир. По нейния път вече върви Димитър Кузманов, който е номер 1 в Европа сред 16-годишните.

Цвети няма да почива, тъй като тенис сезонът е в разгара си. Само след седмица е на турнир в Италия.

 http://sport.plovdiv24.bg/

 


Сходни връзки

Цвети Пиронкова става най-младият почетен гражданин на Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди