изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:09 EEST
25-годишен задържан за грабеж на възрастен жител на с. Карапелит    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на 25-годишния Сава М. Д. от с. Карапелит, община Добричка. Той е разследван за това, че около 21,30 ч. на 21.04.2010 г. в с. Карапелит, след предварителен сговор с две лица да вършат кражби и грабежи, и след нанасяне на побой и заплахи на 64-годишен жител на същото село, отнели от него 240 лв. без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Той е бил привлечен като обвиняем на 01.07.2010 г.

 

Добричкият окръжен съд взе предвид, че Сава Д. е обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. Съдът прецени, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. Той е осъждан 9 пъти с влезли в сила присъди и с изтърпени ефективно наказания. Съдът прави извода, че наложените наказания не са осъществили поправително и превъзпитателно въздействие. Съобразявайки се с тези обстоятелства, Добричкият окръжен съд прие, че Сава Д. проявява упорита престъпна воля. Това води магистратите до извода, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът смята, че задържането под стража е единствената адекватна в случая мярка за неотклонение.

Сава Д. има основно образование, живее на семейни начала, не работи, осъждан. 

            Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

05.07.2010 г.                                                   Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

25-годишен задържан за грабеж на възрастен жител на с. Карапелит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди