изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:14 EEST
ЗАБРАНЕНИ СА ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ КРАЙ ПЪТЯ    
НовиниОбластно пътно управление - Добрич, информира, че е абсолютно забранено изграждането и експлоатацията на търговски обекти в обхвата на пътя.

Това съобщиха от пресслужбата на управлението, като добавят, че такива обекти създават предпоставки за пътни инциденти и се регулират от Закона за пътищата. В нормативната база е упомената и санкцията за нарушителите, като наказанието за дейности, застрашаващи безопасността на движение или използването на пътищата извън предназначение, е глоба от 300 до 2000 лв. при първо нарушение за физически лица. При желание за крайпътна търговия от собственици на частни имоти, разположени в обслужващата зона, обектът се  изгражда в частната собственост, като мястото предварително се съгласува с ОПУ-Добрич, добавят от пресслужбата, ксато добяват, че се цели ненавлизане в сервитута на републиканските пътища.
ОПУ-Добрич припомня още, че съгласно друг член от Закона за пътищата е забранено движението по републиканска пътна мрежа на непочистени от кал машини. Тази практика създава реална опасност за участниците в движението от наносите по пътното платното. Това нарушение също подлежи на административни санкции. Предвидената в закона глоба при първо нарушение за физическите лица е от 200 до 500 лв.
 


Сходни връзки

ЗАБРАНЕНИ СА ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ КРАЙ ПЪТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди